Stiri

Top 5 Stiri din Iași, Vineri 27 Octombrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Război în Israel: SUA efectuează atacuri aeriene în Siria / UE solicită „acces umanitar rapid, sigur și neîngrădit” în Gaza. Armata americană a efectuat lovituri împotriva a două baze din estul Siriei, folosite de Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran și de grupurile pe care le sprijină, a spus Pentagonul, adăugând că acestea au venit ca răspuns la o serie de atacuri împotriva forțelor americane atât în ​​Irak, cât și în Siria. Țintele siriene lovite de SUA au inclus depozite de arme și muniții, relatează Reuters, citând o sursă oficială. Loviturile au fost efectuate de piloți în avioane F-16. (hotnews.ro)

Decizie Guvernamentală: Salariul minim în Agricultură 3.436 lei/lună începând cu noiembrie. Într-o întâlnire semnificativă a Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social, premierul Marcel Ciolacu a facilitat un consens asupra salariului minim în agricultură. Nivelul minim brut de bază garantat la nivel național pentru sectorul agricol și industria alimentară a fost stabilit astăzi în această reuniune crucială. (agripedia.ro)

Președintele Klaus Iohannis a promulgat măsurile fiscale care introduc și majorează taxe. Mai multe taxe vor crește, altele noi vor fi introduse, iar anumite facilități fiscale vor fi eliminate, odată ce proiectul de lege privind măsurile fiscale pe care Guvernul și-a asumat răspunderea va intra în vigoare. (economedia.ro)

Cât câștigă un farmacist în 2023 în România. În era actuală, profesia de farmacist s-a transformat într-un pilon crucial al îngrijirii medicale, extinzându-și sfera de influență și asigurând furnizarea de servicii profesionale de înaltă calitate. În ciuda recunoașterii tot mai mari a rolului farmaciștilor în țările dezvoltate, aceștia din țările în curs de dezvoltare rămân subutilizați. Importanța lor în comunitate și în cadrul sistemului medical nu este încă pe deplin apreciată. (medicanet.ro)

O femeie din Italia a obținut un ordin de evacuare, după ce copiii ei de peste 40 de ani nu voiau să se mute de acasă. Femeia, în vârstă de 75 de ani, din orașul Pavia, a spus că nu mai suporta să-și întrețină fiii, de 40 și 42 de ani, și a încercat în mai multe rânduri să îi convingă să își găsească o locuință, mai ales că fiecare avea un loc de muncă. (Stirile Protv.ro)

STIRI DIN IASI

Peek & Cloppenburg a deschis magazinul cu numărul 10 la Iași, în Palas Mall. În acest weekend, 26-29 Octombrie, renumitul retailer multi-brand din industria fashion Peek & Cloppenburg sărbătorește marea deschidere din Iaşi. Clienții sunt invitați să se bucure de muzică live, vor fi răsfățați în lounge-ul de beauty special amenajat, se vor dezmierda cu dulciuri, băuturi răcoritoare si se vor bucura de activităţi atractive. În plus, atât membrii activi ȋn cadrul programului de loialitate, cât si cei care se vor ȋnscrie beneficiază de discount-uri exclusive de 20% la cumpărăturile efectuate pe durata celor 4 zile, la ȋntreaga gamă de produse.

A fost votată în plenul Consiliului Județean o suplimentare a bugetului pentru a acoperi cheltuielile Aeroportului Iași. Noul terminal a ajuns la un stadiu de executie de 70% și va fi de zece ori mai mare decât actuala infrastructură, care este mult depășită. (radiohit.ro)

Este sau nu invazie de ploşniţe la Iaşi? Ce este de făcut? Am discutat despre ele cu cel mai titrat entomolog ieşean. De câteva săptămâni, tot mai mulţi ieşeni au sesizat prezenţa ploşniţelor atât în apartamente, cât şi în aer liber. Majoritatea s-au ales cu ele când şi-au întins rufele la uscat: insectele, cu un miros înţepător, s-au cuibărit în hainele curate. După ce au postat imagini pe Internet, s-au întrebat dacă riscă sau nu să-şi umple casele de gângănii urât mirositoare, respectiv dacă există sau nu o invazie a acestora în Iaşi. (Ziarul de Iasi)

Primăria vrea să vândă la licitaţie un teren ultracentral pornind de la un preţ care va stârni fără îndoială interes. Consilierii locali vor dezbate, săptămâna viitoare, dacă este oportună vânzarea a 425 mp pe str. Smârdan, terenul fiind la circa 300 metri distanţă de intersecţia Bucşinescu. Un evaluator independent, contractat de Primărie, a stabilit un preţ minim de vânzare la 330 euro/mp. Specialiştii imobiliari din piaţă spun că în zonă terenul face 400-500 de euro. (Ziarul de Iasi)

Guvernul aprobă creșterea investiției la spitalul regional din Iași cu 37%. Guvernul va (re)aproba astăzi, în ședință, indicatorii tehnico-economici ai proiectului privind construrirea Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași – acest pas deschide drumul pentru lansarea licitației de execuției a lucrărilor. (apix.ro)

Voi ce faceti de Revelion 2024?

Filmul zilei: Five Nights At Freddy’s. Premiera (și) în România, azi, 27 octombrie.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. recomandarea zilei

    October 27, 2023 at 5:30 pm

    de revelion cu o mica gasca de prieteni si cam atat, de ceva ani doar asta facem si ne simtim bine mereu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top