Business

Piloti de indesare pentru constructii stabile

instala piloti de indesare

Pilotii de indesare sunt utilizati ca o tehnica de fundare adanca. Executia de piloti de indesare se realizeaza prin introducerea in pamant a elementelor prefabricate din beton, aplicand impacturi energetice controlate. Se folosesc piloti de indesare pentru toate tipurile de constructii, in special pe soluri dificile. Sunt foarte potriviti pentru zonele in care conditiile solului variaza foarte mult, deoarece sunt condusi pana ating o rezistenta prestabilita. Executia de piloti de indesare este o alegere buna pentru fundatie, atunci cand exista straturi foarte groase de pamant moale si/sau o panza freatica inalta care ar putea complica instalarea unor structuri traditionale.

Piloti de indesare cu echipamente speciale

Controlul penetrarii in timpul fazei de creare a pilotilor de indesare este esential pentru a garanta functionarea corecta a acestora. Din acest motiv, toate echipamentele sunt dotate cu tehnologia necesara pentru controlul automatizat al procesarii. Pilotii de indesare sunt fundatii durabile. Se caracterizeaza printr-o capacitate mare de incarcare. Stabilitatea structurii este asigurata de trecerea straturilor in miscare si de accent pe roca tare. Pentru a instala piloti de indesare in punctul de amplasare verticala si imersiune ulterioara, este necesar sa se foloseasca echipamente speciale de constructie. Situatia principala in care ar trebui sa se recurga la o fundatie bazata pe piloti de indesare, este cea in care pe santier exista soluri instabile. In acest caz, trebuie sa se asigure stabilitatea necesara viitoarei structuri, deoarece straturile de sol nu au o rezistenta suficienta. Este necesar sa se realizeze o fundatie solida, pentru care se folosesc fundatii pe piloti de indesare.

Fundatiile cu piloti de indesare se numara printre fundatiile universale care pot fi folosite pentru constructia de cladiri si structuri de orice tip si complexitate. Pentru un anumit obiect se efectueaza o serie de calcule pentru a stabili parametrii exacti pentru constructie. La proiectare, sunt necesare date detaliate despre structura geologica a solului. Vibro-compactarea pilotilor de indesare necesita mai putin efort, deoarece aceasta tehnologie presupune o reducere semnificativa a fortelor de frecare care apar intre suprafata laterala a suportului si straturile de sol. Instalarea pilotilor din beton armat cu echipament de vibratie este insotita de compactarea solului in jurul peretilor verticali ai stalpului montat. Acest factor afecteaza fiabilitatea si stabilitatea crescuta a fundatiei.

Cand ai nevoie de piloti de indesare?

Necesitatea fundatiilor cu piloti de indesare apare daca straturile superioare ale solului sunt slabe, cu rezistenta scazuta si foarte compresibile, adica sunt de putin folos pentru a pune fundatii de mica adancime pe ele fara a imbunatati proprietatile solului. Pilotii transfera sarcini de la structura la straturile inferioare, de regula, mai compacte si mai durabile de sol. Pilotii de indesare sunt din beton si beton armat. La fabricarea lor, se foloseste piatra zdrobita, care este introdusa in matricea de baza a solului de la baza pilotilor.

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top