Diverse

Pirelli este alegerea profesionistilor!

 

Anvelopele de masina aproape ca au devenit un caz de studiu, deoarece foarte multi conducatori duc ore intregi de dezbateri despre ce brand este mai bun. Multi prefera Falken, altii Aplus sau Barum, insa clasicii aleg Pirelli. Pe site-ul magazinului E-pneu.ro gasim o gama vasta de anvelope Pirelli, atat de vara, iarna, cat si all season. In general, soferii trebuie sa schimbe anvelopele in fucntie de anotimp, de aceea cauciucurile de vara vor fi diferite de cele de iarna.

Originea afacerii Pirelli dateaza din 1872, anul in care Giovanni Battista Pirelli a fondat la Milano compania cu numele  „G.B. Pirelli & C.”, destinata fabricarii produselor din cauciuc elastic. In 1883, G.B. Pirelli & C. Pirelli & C., stabileste  un parteneriat limitat . In 1873, la Milano, a fost construita prima fabrica pentru producerea produselor din cauciuc. Ulterior a inceput producerea accesoriilor de cauciuc pentru vagoane (1885) si a fost lansata prima anvelopa velociped (1894), rezultatul unei serii de inovatii in pregatirea materialelor si in ambalarea copertinelor.

Productia de anvelope auto a inceput in 1901, data de la care a inceput cresterea marcata de doua elemente principale: atentia la dezvoltarea tehnologica a proceselor si produselor, sustinuta si de un angajament constant fata de competitie si fata de expansiunea geografica.

Extinderea geografica a inceput in special, in primele faze ale anilor 1900, odata cu deschiderea uzinelor la Barcelona (Spania, 1902), Southampton (Anglia, 1913), Buenos Aires (Argentina, 1917), Manresa (Spania, 1924 ) si Burton on Trent (Anglia, 1928). Angajamentul Firmei Pirelli fata de sectorul sportiv a inceput si in acesti ani: in 1907 prima masina italiana echipata cu anvelope Pirelli a castigat cursa Beijing – Paris, iar in 1913 primul Mare Premiu al Clubului Francez a fost castigat de o masina echipata cu anvelope Pirelli.

In anii 1980, angajamentul fata de inovatia tehnologica a continuat odata cu introducerea primei anvelope radiale pentru motociclete. In aceasta perioada, extinderea geografica a fost consolidata odata cu inaugurarea uzinelor Sumarè (1984) si Feira de Santana (1986) din Brazilia si achizitionarea Metzeler Kaotscuck AG, o companie germana cunoscuta in special pentru productia de anvelope pentru motociclete (1986) ), cu consecinta consolidarii pozitionarii competitive in sector. In 1988, a fost achizitionata Armstrong Tire Company, un producator american de anvelope prin care Pirelii isi deschide locatii si in America de Nord.

La inceputul anilor 1990, Pirelli s-a angajat intr-un proces solicitant de restructurare corporativa si financiara in urma recesiunii pietei si a esecului finalizarii achizitiei Continental AG, operatiune in care au fost investite resurse economice importante. Faza de reorganizare se incheie in 1994, data de la care se reia expansiunea geografica. In 1999 a fost achizitionat SAE Alexandria Tire Company, o companie egipteana licentiata cu tehnologia Pirelli si producator de anvelope radiale pentru camioane si autobuze.

In prezent Pirelli, se bucura de diversitate pe piata anvelopelor, deoarece produsele lor sunt apreciate de catre toti soferii de pretutindeni. E-pneu.ro ofera o gama vasta de anvelope vara Pirelli, dar si pentru orice anotimp. Preturile sunt avantajoase, iar sa comanzi de pe site-ul lor este foarte usor!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top