Stiri

Planul urbanistic pentru dezvoltarea rezidențială a Iulius din Sf. Andrei va fi aprobat în prima parte a anului

În lumina dezvoltării urbane, Planul Urbanistic pentru noua zonă rezidențială Iulius din inima localității Sf. Andrei se pregătește să primească aprobarea în primele luni ale anului.

Primăria Iași a făcut public proiectul de hotărâre ce vizează validarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) asociat dezvoltării rezidențiale Iulius din regiunea Sf. Andrei. Acest proiect a fost subiectul unui concurs internațional de arhitectură organizat în premieră la Iași.

Investitorul va dispune de o suprafață totală de 17.279 mp, iar clădirile propuse vor fi construite pe un regim de înălțime cu 4, 6 sau 9 etaje. Ca parte integrantă a planului, deja a fost finalizată și inaugurată o nouă arteră rutieră care conectează strada Palat cu zona Sf. Andrei.

Odată ce proiectul va primi aprobarea din partea Consiliului Local, investitorul va putea demara procedurile pentru obținerea autorizației de construire. Într-un context mai amplu, merită menționat că concursul internațional de arhitectură a fost organizat de către Iulius în cursul anului 2021. Aprobarea PUZ-ului este estimată să fie obținută cel mai devreme în luna martie.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top