Curierul de Iasi

Primăria Iaşi aprinde lumini albastre pentru conştientizarea autismului

Palatul Roznovanu se alătură campaniei internaţionale „LIGHT IT BLUE” prin care importante clădiri din lume sunt iluminate în albastru pentru a atrage atenţia asupra autismului şi victimelor acestuia. Luminile albastre se vor aprinde la Iaşi vineri, 1 aprilie marcând astfel Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. În faţa Primăriei Iaşi, aprinderea luminilor albastre va fi însoţită de un moment artistic al elevilor de la Şcoala Primară “Elena Cuza” Iaşi.

La Iaşi, alături de Primărie, vor fi iluminate în albastru sediile Universităţii Petre Andrei, Universităţii Al. I Cuza şi Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr.T.Popa” . Lumini albastre se vor aprinde şi în Bucureşti şi în oraşe importante din Marea Britanie, Iralanda, SUA sau Australia.

Ziua Internaţionala de Conştientizare a Autismului va fi marcată la Iaşi şi de cea de-a treia ediţie a campaniei „Arată că-ţi pasă”, organizată de către ANCAAR Iaşi. În cadrul acestei campanii, pe 1 Aprilie 2011, ora 10.00, la Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „M. Ursachi” din Parcul Copou, copiii cu autism vor participa la acţiuni de socializare şi conştientizare împreună cu un grup de elevi de gimnaziu de la şcoala G. Călinescu, elevi de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi şi studenţi ai Universităţii Petre Andrei.

Evenimentul va fi continuat de o seară caritabilă organizată la Motel Bucium începând cu ora 18.00, în scopul strângerii de fonduri pentru amenajarea şi dotarea unui spaţiu dezafectat pus la dispoziţie in acest an de către Primăria Iasi.

Nichi Cristina Nichita se alatură evenimentului printr-o colecţie denumită simbolic “LIGHT IT UP BLUE” ce va fi licitată în cadrul evenimentului “Arată că-ţi pasă”, banii obţinuţi urmând a fi donaţi asociaţiei ANCAAR Iaşi.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top