Curierul de Iasi

O nouă premieră la Ateneul Tătăraşi

Ateneul Tătăraşi invită publicul ieşean vineri, 1 Aprilie, ora 19.00, la premiera spectacolului de teatru „EXAMEN DE MATURITATE (vals mortal cu profa de mate)”, după o idee de L.Razumovskaia,  în regia Ion Sapdaru.

Din distribuție fac parte Petronela Grigorescu, actriță la Teatrul Național, nominalizată la premiul Uniter, Claudia Chiraș, Daniell Chirilă, Radu Vasiliu și Iustin Șurpănelu.  Spectacolul este realizat în parteneriat cu Universitatea de Arte “G. Enescu” din Iaşi.

“ Într-o seara, după ultimul examen de la bacalaureat, trei baieți și o fată vin la doamna  profesoară de matematică să-i ceară cheia de la seiful cu lucrările  greșite  la examen, pentru a le schimba cu altele corecte. Din momentul acesta  și până la sfârșitul spectacolul cele cinci personaje  parcurg un traseu înspăimântător. Profesoara realizează că viața ei ca dascăl e un eșec iar cei patru adoleșcenți devin delicvenți. O poveste tristă despre conflictul dintre generații  în care nu există reconciliere… O dramă a unei generații care a fost nevoită să sară din mers într-un tren necunoscut și altă dramă a primeii generații născută după revoluție, copii care au fost nevoiți să crească fără părinții plecați în străinătate la muncă sau ai căror părinți au devenit bogați chiar sub ochii lor …” – povesteşte regizorul Ion Sapdaru.

Prețul biletului este de 15 RON (adulți) și 10 RON (elevi,studenți și pensionari).

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top