Stiri

Primul cazan cu ardere de tip lumânare din România

Statistic vorbind, cele mai folosite moduri de încălzire a locuinței sunt centralele pe combustibil solid. Majoritatea oamenilor aleg centrale termice pe lemne prin simplul fapt că sunt mai ușor de folosit și de instalat și că lemnul este printre cei mai ieftini combustibili, dacă e să comparăm cu petrolul sau gazul. În plus de asta, oricine poate avea foarte ușor acces la lemn, însă nu atât de ușor la gaz.

Piața din România le oferă clienților foarte multe modele de centrale, cu prețuri diferite și da calități diferite, însă în ultima vreme pe piață s-au remarcat centralele cu ardere de tip lumânare.

Centralele Stropuva sunt primele din România care au făcut cunoscută această idee de ardere tip lumânare. Ce este aceasta și cum funcționează mai exact?

Arderea de tip lumânare- descriere

În termeni mai puțin specializați pentru a înțelege cu toții, arderea de tip lumânare este un procedeu conceput în special pentru a mări însemnat autonomia centralei. Dacă e să ne gândim la o lumânare, aceasta arde treptat, iar partea care este aprinsă e fierbinte și partea de jos e rece astfel încât putem să o ținem în mână.

La fel este și în cazul centralelor. Combustibilul se aprinde treptat și arde treptat, aerul este în așa fel direcționat încât să nu ia foc toate lemnele odată. Vor lua foc pe rând, toate, iar celelalte vor rămâne complet reci până le va veni rândul.

Arderea de tip lumânare – avantaje

După cum am spus și mai sus, principalul motiv pentru care ar trebui să alegem o astfel de centrală e pentru că ne va oferi o autonomie deosebit de ridicată.

De exemplu, o centrală Stropuva ce funcționează pe lemne va arde neîntrerupt până la 24 de h și va distribui constant căldură în toată casa. O centrală Stropuva model universal ce funcționează atât pe lemn cât și pe peleți sau cărbune, va arde neîntrerupt până la 5-6 zile. Astfel, nu mai trebuie să fim permanent preocupați de încălzirea casei.

Sunt economice prin simplul fapt că o încărcătură completă de lemn este suficientă pentru o zi întreagă. Totodată, lemnul este un combustibil mult mai accesibil la preț față de celelalte și mult mai ușor de găsit. Persoanele care locuiesc într-un mediu rural, pot oricând să apeleze la un furnizor local pentru a achiziționa combustibil la un preț bun.

Sunt simplu de folosit și vin cu un manual tehnic care să descrie exact modul de instalare și care oferă toate instrucțiunile necesare și totodată sunt sigure și ne feresc de orice pericol.

Se merită să investești într-o centrală cu sistem de ardere tip lumânare?

„Am achiziționat o centrală Stropuva de mai bine de 1 an și pot spune că a funcționat exact cum mă așteptam și cum era descris pe site. Materialul din care este fabricată este calitativ, arderea de tip lumânare mi se pare o idee interesantă și centrala în sine este foarte ușor de folosit, am avut doar nevoie de ajutorul unui instalator la montare și de atunci nu am mai avut nicio problemă.

Dacă se merită? Cu siguranță da!”

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top