Stiri

Procesul instalatiilor de vibrofinisare ce determina imbunatatirea diferitelor suprafete!

Cautati o modalitate eficienta de a curata, debavura si lustrui un volum mare de piese? Instalatiile de vibrofinisare de la SupraBlast va ofera o gama larga de echipamente. Procesul de vibrofinisare implica frecarea prin vibratii a suportului de piese pentru a ajunge la rezultatul dorit. Procesul poate fi de doua feluri: umed sau uscat, in functie de aplicatie.

Instalatia de vibrofinisare este un proces mecanic ce determina imbunatatirea suprafetelor partilor tratate, datorita tipurilor de tratament numite: debavurare, slefuire si lustruire. Acest proces se caracterizeaza prin sinergia unei masini, de exemplu unui tambur rotativ sau a unei masini de vibrofinisare. In tamburul rotativ sau in locasul masinii de vibrofinisare exista o sarcina abraziva, din plastic sau ceramica, cu apa. Dar exista si procese uscate prin aditivi chimici pentru netezire, lustruire si curatare, dar si pentru alte actiuni specifice, si desigur, exista piese care trebuiesc prelucrate prin procesul de finisare.

Aceste instalatii de vibrofinisare sunt utilizate pentru a elimina neregulile si impuritatiile ce s-au format in timpul fazei de productie a pieselor metalice, pentru a netezi si/ sau slefui, lustrui suprafete mari, dar si piese metalice mici.

Functionalitatea unei masini roto- vibratoare.

La SupraBlast gasesti instalatii de vibrofinisare longitudinale, masini roto- vibratoare, instalatii de finisare centrifugala si instalatii automate cu prelucrare continua sau in sarje, duplex.

Aceste masini roto- vibratoare imbunatatesc si regleaza fin calitatea suprafetelor. O astfel de rafinare a suprafetei include lustruirea, debavurarea si detartarea sa.

  • Debavurare: acest lucru implica indepartarea marginilor si a impuritatilor pe diferitele piese, care au fost lasate dupa prelucrare. Un exemplu tipic de debavurare este nivelarea unui colt ascutit dintr-o piesa, intr-un colt rotunjit.
  • Lustruire: lucrul acesta implica prelucrarea unei piese pentru a produce o suprafata ispititoare. Pentru a obtine un astfel de rafinament, ne ajutam de instalatiile de vibrofinisare cu suport adecvat.

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru instalatiile de vibrofinisare?

La astfel de instalatii de vibrofinisare se folosesc diferite medii, depinzand de multe ori de finisajul dorit si de timpul de procesare dorit. De obicei, se alege suportul ceramic, dar exista si alte materiale media ce includ portelan si otel. Cu ajutorul acestor medii, piesa se poate sabla usor si rapid, fiind gata pentru vopsire intr-un timp relativ scurt.

Meritele tehnice reale ale unei masini roto- vibratorii!

Masina roti- vibratorie elimina eficient defectele vizuale prin lustruirea suprafetei, pentru a-i oferi o perspectiva mai atragatoare. Ajuta de asemenea, la indepartarea impuritatiilor, a micro- crestaturilor dintr-o piesa de prelucrat.

Acest lucru ajuta la o rezistenta mai mare a piesei de prelucrat impotriva diferitelor tipuri si forme de coroziune a metalelor. In esenta, astfel de masina roto- vibratorie are o posibilitate redusa de a dezvolta fisuri si alte imperfectiuni asupra pieselor cu care se lucreaza.

Pentru a profita la maximum de o masina roto- vibratorie, trebuie urmate cateva reguli, precum:

  • asigurarea faptului ca masina roto- vibratoare este in stare buna
  • monitorizarea functionalitatii in parametrii corespunzatori
  • intretinere periodica.

In concluzie, cu ajutorul acestor instalatii de vibrofinisare, piesele se pot reconditiona simplu si rapid!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top