Culturale

Programul lunii februarie 2014 la Teatrul National “Vasile Alecsandri” Iasi

Programul lunii februarie 2014 la Teatrul National Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi, în următoarea perioadă, la spectacole de excepţie. Astfel, pe 1 şi 2 februarie, de la ora 19.00, ieșenii pot viziona „Iaşii în Carnaval” de Vasile Alecsandri. Preţul biletelor variază între 16 şi 40 de lei. Piesa de teatru se joacă în sala mare a Teatrului Naţional.

Joi, 6 februarie, Sala Studio ”Teofil Vâlcu” găzduieşte începând cu ora 18.00 piesa de teatru „Variaţiuni enigmatice” de Eric Emmanuel Schmitt. Preţul unui bilet este de 22 lei. Pe 7 februarie, în sala mare a Teatrului Naţional se joacă „Pălăria Florentină” de Eugène Labiche, de la ora 19.00. Spectacolul poate fi văzut şi pe 21 şi 28 februarie. Preţul biletelor variază între 16 şi 40 de lei.

Sâmbătă, 8 februarie, în Sala Studio ”Teofil Vâlcu”, de la ora 18.00, iubitorii de teatru pot urmări piesa „Prăpădul” de Attila Bartis. Preţul unui bilet este de 22 lei.

Ziua de 9 februarie vine cu „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte” în Sala Studio ”Teofil Vâlcu” de la ora 18.00. Piesa poate fi urmărită şi pe 15 şi 20 februarie. Preţ bilet: 22 lei. În aceeaşi zi, sala Uzina cu Teatru găzduieşte de la ora 19.30 „Cum am devenit stupid”. Spectacolul poate fi văzut şi pe 15 februarie, iar preţul biletului este de 22 lei. Joi, 13 februarie, ieşenii pot merge la „Pană de automobil” de Friedrich Dürrenmatt. Începe la ora 18.00 şi se desfăşoară în Sala Studio ”Teofil Vâlcu”. Pret Bilet: 22 lei. „Hollywood Mirage” de Ion Sapdaru se joacă pe 14 februarie de la 19:30 în Sala Uzina cu Teatru.

Pe 16 februarie, ieşenii sunt aşteptaţi în sala mare a Teatrului Naţional de la ora 19.00, la piesa „Golem” de Alexander Hausvater. Povestea Golemului este legată de povestea rabinului care îl creează şi care decide să se răzvrătească împotriva lui Dumnezeu, a credinţei lui, a destinului şi a lumii întregi. Decide că nu mai vrea un destin de victimă şi atunci devine rivalul lui Dumnezeu şi intră în competiţie directă cu divinitatea. Făcând asta transcende orice limită umană şi religioasă şi ajunge să insufle viaţă unei creaturi care să fie o proiecţie a sa în stare să schimbe lucrurile. Preţul biletelor variază între 16 şi 40 de lei.

golem

Sursa: Curierul-iasi.ro

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top