Evenimente

Raliul Iaşului Cotnari 2015

Raliul Iaşului Cotnari 2015Septembrie este luna Raliului Iaşului Cotnari. Ediţia 2015 a competiţiei automobilistice este cea mai aşteptată din actualul sezon: are cel mai mare coeficient din campionatul naţional, 1.2, cele mai bune probe pe macadam – intinse pe aproape 145 de km în oraș şi judeţ, precum şi invitaţi de marcă, unul dintre aceştia fiind Ovidiu Lipan Ţăndărică.
Raliul Iaşului Cotnari este principalul eveniment sportiv al anului în Iaşi. Cei mai importanţi piloti din campionatul intern vor lua startul la a VII-a etapă a campionatului naţional. Și-au anunțat prezenţa și echipaje din afara țării, astfel încât întrecerea va avea toate ingredientele pentru a repeta succesul de anul trecut, când Raliul Iaşului Cotnari a fost declarat cel mai bine organizat raliu din România.

Raliul Iasului Cotnari 2014 #iasi #sport #raliuliasului2014 #raliuliasuluicotnari #raliuliasuluicotnari2014 #cars

A video posted by Orasul Iasi (@iasi4u) on

Principala atracţie va fi, cu siguranţă, proba SuperSpecială – Cotnari Rally Show, care adună mii de spectatori în fiecare an la Râpa Galbenă. În 2015, proba se extinde prin pasajul Mihai Eminescu până pe Bulevardul Independenţei, ceea ce o face unică în România. Este programată joi, 10 septembrie, iar primul echipaj va lua startul la ora 18.35. În premieră pentru competiţiile automobilistice din ţara noastră, prezentarea oficială a participanţilor va avea loc înaintea startului la SuperSpecială, pe rampa amplasată în faţa tribunei VIP. De asemenea, spectatorii vor putea urmări transmisiunea TV în direct pe cele doua ecrane uriaşe amplasate pe Bulevardul Independenţei şi pe Râpa Galbenă, iar fundalul sonor va fi asigurat atât de motoarele bolizilor, cât şi de inegalabilul Ovidiu Lipan Ţăndărică.

Raliul Iaşului Cotnari 2015

Vineri şi sâmbătă sunt programate celelalte 8 probe speciale ale Raliului Iaşului Cotnari pe traseele din judeţ. Organizatorii au stabilit ca sosirea festivă să aibă loc în faţa Primăriei Iaşi, sambătă, la ora 16:00, iar festivitatea de premiere, la Palas, în seara aceleiaşi zile. Pe lângă cupele oferite primelor trei echipaje clasate la fiecare clasă, echipe şi general, va fi oferit şi Trofeul IASI Flat Out, pentru cea mai spectaculoasa saritura la rampa special amenajata pe proba Dobrovat – Francusa Cotnari.

Accesul spectatorilor pe probele speciale şi la SuperSpeciala Cotnari Rally Show este gratuit. Mai mult decât atât, în ultima zi a raliului, organizatorii vor pune la dispoziţia fanilor autocare, pentru a ajunge mai uşor pe probele Păun – Grasă de Cotnari şi Dobrovăţ – Frâncuşă Cotnari, pe cea din urmă fiind amenajată şi o săritoare, care va ridica gradul de spectaculozitate al întrecerii.

Raliul Iaşului Cotnari este organizat de XS Motorsport in parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primăria Municipiului Iaşi, Hotel International, Ford ATI Motors Holding Iaşi, cu sprijinul Direcţiei Silvice Iasi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă, Consiliul Judeţean, Prefectura Judeţului Iaşi.

Raliul Iasului Cotnari este a saptea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

2 Comments

2 Comments

  1. Cecilia

    August 17, 2015 at 8:36 pm

    Astept cu nerabdare acest eveniment, ce bine de mine ca sunt aproape!

  2. Pingback: Raliul Iasului - Official Opening Party @ Cafeneaua Piata Unirii, 10 septembrie | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top