Curierul de Iasi

Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 10 martie 2011

Municipalitatea în direct cu ieşenii

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-249.049. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 10 martie 2011, când a fost prezent în emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Emandi  Elena – propune să se redeschidă Baia Comunală.

Răspuns: Baia Turcească (fosta Baie Comunala) situată pe str.Crişan,  în spatele Mitropoliei  Iaşi, se află într-un proiect de conservare cu fonduri europene pentru revitalizarea acesteia şi introducerea ei în circuitul turistic şi economic. Este vorba despre proiectul Conservare Baia Turcească aflat la acest moment pe lista de rezervă a proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional Axa 1.

Data la care estimăm să depunem proiectul spre finanţare este martie 2012.

În schimb ieşenii au posibilitatea de a face saună, duşuri, masaje, înot, fitness, în spatele Băii Turceşti pe str.Petru Movilă (fosta str.Uzinei), nr.61, la Baia Publică. Aceasta  a fost redată în funcţiune  la începutul anului 2007 şi acum se  beneficiază de condiţii şi servicii  oferite de calitate, cu personal calificat. Tarifele prestate sunt mult mai mici decât cele practicate de alte unităţi de profil din oras. Sunt atât zile rezervate separate pentru femei şi bărbaţi, cât şi perioade mixte.

Cristina Bruma – solicită salubrizarea şi amenajarea parcului Ciurchi.

Răspuns: În data de 15.03.2011 echipele Salubris au salubrizat zona parcului. În perioada ce va urma se vor planta copaci şi se vor monta bănci şi coşuri de gunoi.

Haidău Olguţa – solicită  toaletare copaci str. Vasile Lupu.

Răspuns: S-a luat legătura cu doamna Haidău şi s-a stabilit care sunt copacii care necesită toaletare (zona blocului V3).

Poponea Maria – şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la cheltuielile cu încălzirea pentru părţile comune, este de părere că sunt foarte mari.

Răspuns: În imobilul în care locuieşte doamna Poponea coabitează sistemul centralizat de energie termică pentru încălzire împreună cu centrale termice de apartament. Apartamentele racordate la sistemul centralizat au montate repartitoare de costuri exploatate de firma S.C. Techem Energy Services S.R.L. Inventarierea suprafeţei echivalentă termic s-a făcut dar nu s-a montat repartitorul comun.

Astfel, începând cu sezonul de încălzire 2010 – 2011 repartizarea consumurilor de energie termică în condominiile unde sunt montate repartitoare de costuri se va face conform Normei tehnice aprobate prin Ordinul preşedintelui A.N.R.S.C. nr. 343/2010, publicată în Monitorul Oficial nr. 501 din 20 iulie 2010.

În aceste condiţii, prevederile art. 2 al Ordinului 343/2010 stipulează că: „În cazul în care din motive bine justificate operatorii economici care exploatează repartitoare de costuri nu finalizează inventarierea suprafeţei echivalentă termic în subsolurile condominiilor în care sunt montate repartitoare de costuri, până la începutul sezonului de încălzire 2010 – 2011, se admite, numai pentru acest sezon de încălzire, utilizarea în calculele de repartizare a unei cote procentuale aferentă părţilor comune de 30% din valoarea facturii pentru încălzire în lunile decembrie, ianuarie şi februarie şi de 50% din valoarea facturii în celelalte luni în care se furnizează agent termic pentru încălzire.”

Bonciu Gheorghe – propune montarea unei balustrade de protecţie la blocul de lângă Statuia Independenţei.

Răspuns: Vom monta o balustradă la scara exterioară a bl. D1 ce asigură accesul la mezaninul blocului.

Văleanu Corneliu – solicită crearea unei alveole în staţia traseului 121 vis-a-vis de biserica Sf. Nectarie.

Răspuns: Întrucât configuraţia în teren permite amenajarea unei alveole vis-a-vis de biserica Sf. Nectarie, vom da curs solicitării. Lucrările vor fi finalizate în luna aprilie 2011

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top