Curierul de Iasi

Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 17 martie 2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-249.049.  Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 17 martie 2011, când a fost prezent în emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Popovici Lucia – Aş dori să-l întreb pe Domnul Primar dacă o să avem canalizare în cartierul Crucea Roşie (str.Banat).

Răspuns: Lucrarea de extindere a reţelei de canalizare pe str. Banat este inclusă în proiectul de “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Iaşi” cu finanţare europeană. În acest proiect sunt incluse  mai multe străzi din cartierul Crucea Roşie:  str. Banat  L=320 metri liniari, str. Călugăreni L= 80ml, str. Calafat L= 88 ml, str. Bucovinei L=558ml, str. Alba Iulia L=82ml şi fd. Bucovinei L=287ml. Proiectul este implementat de către Apa Vital SA. Primăria Municipiului Iaşi asigură cofinanţarea investiţiei din cadrul proiectului. Din informaţiile obţinute de la Apa Vital, procedurile de licitaţie pentru execuţia lucrărilor de extindere a reţelei de canalizare vor demara la începutul lunii aprilie 2011. După ce se vor finaliza procedurile de licitaţii se va întocmi graficul de lucrări şi atunci vom afla cu exactitate când vor începe lucrările în cartierul Crucea Roşie.

Constantin Ciobăniţă – locuieşte la bloc, etajul 1, pe str. Bucium nr. 17, este deranjat de toneta amplasată chiar sub geamul de la bucătăria apartamentului.

Răspuns: Verificându-se în teren cele sesizate, s-a căutat şi s-a găsit un nou amplasament pentru mutarea modulului. Comisia de analiză a situaţiei amplasamentelor temporare pe locuri publice pe raza municipiului Iaşi va analiza situaţia prezentată mai sus, iar măsurile dispuse pentru remedierea situaţiei se vor lua în cel mai scurt timp.

Carmen Elena – Ce măsură se poate lua în momentul în care locul de parcare, pe care l-am închiriat prin licitaţie cu D.A.P.P.P., îmi este ocupat? De ce Poliţia Comunitară nu beneficiază de o platforma cu care să ridice maşinile parcate cu adevărat abuziv?

Răspuns: Până la înfiinţarea Poliţiei Locale, agenţii nu aveau bază legală pentru a ridica aceste autovehicule, sancţiunea fiind doar amenda contravenţională. În prezent se fac eforturi pentru ca Poliţia Locală să dispună o platformă în vederea ridicării autovehiculelor care nu respectă normele legale.

Munteanu Alexandra – Rondul din Canta cât şi zona care cândva era verde de lângă linia ferată de la ronda Canta şi până la bariera Comat arată groaznic: gunoi, mizerie, maşini parcate. Va fi amenajată sau măcar curăţată vreodată zona?

Răspuns: În data de 19.03.2011 zona din rond Canta a fost salubrizată şi pe viitor va fi monitorizată. Spaţiul verde de lângă linia ferată este domeniul privat CFR. Poliţia Locală  a somat SNCFR Iaşi pentru a lua măsuri de împrejmuire şi igienizare a terenului menţionat.

Lazăr Dănuţ  – Avem şansa ca în viitorul apropiat să se construiască în cartierul Tătăraşi o piaţă agro-alimentară modernă şi/sau un supermarket?

Răspuns: Având în vedere contextul social-economic în bugetul pe anul 2011 nu a fost posibilă alocarea sumelor necesare construirii unei pieţe agroalimentare moderne în cartierul Tătăraşi. S-a incercat eficientizarea pieţei Tătăraşi-Sud prin popularea acesteia şi crearea vadului comercial, dar lipsa cumpărătorilor, a dus la renunţarea comercianţilor care îşi vindeau  produsele în această piaţă.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top