Curierul de Iasi

Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 3 martie 2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă * Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-249.049 * Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior * În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 3 martie 2011, când a fost prezent în emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Arusoaie Romică – solicită să se pună un tub de scurgere la un canal care inundă drumul Fundac Cicoarei.

Raspuns: În urma verificărilor echipelor Citadin s-a constat faptul că tubul actual de scurgere care leagă albia veche a râului Bahlui de albia nouă nu a fost bine dimensionat şi calculat. Se va demonta actualul tub şi se va monta un nou tub de beton imediat ce timpul va fi favorabil lucrărilor.

Ionescu Razvan – sesizează faptul că asociaţia de locatari bloc 909 P.T. 3 Nicolina I a avut contract cu firma de repartitoare dar în urma Adunării Generale s-a reziliat contractul, majoritatea celor din bloc având centrale de apartament. Solicită să încheie un nou contract.

Răspuns: S-a luat legătura cu preşedintele asociaţiei. Acesta ne-a comunicat faptul că a existat intenţia de a rezilia contractul cu firma de repartitoare ISTA România SRL, dar în urma solicitărilor locatarilor, inslusiv a domnului Ionescu, nu vor da curs acestei iniţiative. Conform legistaţiei îm vigoare, pentru a se face rezilierea  contractului cu firma de exploatare a repartitoarelor de costuri, trebuie să-şi dea acordul proprietarii, beneficiari ai serviciilor oferite de operatorul respectiv.

Popovici Mihai – str. Păcurari, bl. 481, solicită lift pe scara de bloc.

Răspuns: Blocul 481 a fost dat în folosinţă în anul 1991 şi a fost vândut în totalitate. În preţul apartamentelor nu a fost inclus şi liftul Cheltuielile legate de achiziţionarea şi montarea liftului trebui suportate de către Asociaţia de Proprietari.

Filip Vali Petrisor – sesizează faptul că au sărit plombele de pe pasarela Nicolina.

Raspuns: Două echipe vor interveni pe Şoseaua Nicolina (una de la capăt CUG spre Podu Roş, cealaltă de la Podu Roş spre capăt CUG) pentru a efectua plombări cu mixtură la cald.

Vraciu Teodor – câini comunitari str. Canta, bl. C10.

Răspuns: Au fost capturaţi 4 câini din locaţia indicată. De la începutul anului până în prezent au fost capturaţi 23 de câini comunitari de pe str. Canta.

Cîrdei Mihai – sesizează faptul că str. Aeroportului a fost reabilitată complet, apoi spartă de furnizorii de utilităţi.

Răspuns: În urma verificărilor în teren s-a constatat existanţa unor intervenţii la reţelele de utilităţi pe str. Aeroportului. Pentru nerefacerea amplasamentului societăţii ApaVital i s-a întocmit proces verbal de sanţionare în luna noiembrie 2010.

Lucrările de refacere a sistemului rutier vor începe pe data de 09.03.2011.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top