Curierul de Iasi

A demarat şantierul de regularizare a Bahluiului

Astăzi au fost începute în mod oficial lucrările de amenajare şi regularizare a albiei râului Bahlui, în prezenţa primarului Gheorghe Nichita şi a celorlalte autorităţi publice locale. Lucrările vor dura 30 de luni iar costurile totale ale proiectului ajung la suma de 8 milioane euro. Pe raza municipiului Iasi va fi reabilitat un tronson din albia Bahluiului de 11 kilometri.

La evenimentul care a avut loc în zona podului din cartierul Metalurgie au fost prezenţi şi reprezentanţii Dimar SRL Bucureşti, firma care execută lucrările, dar şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bîrlad.

Reamintim că în cursul săptămânii trecute, Comisia de Circulaţie a municipiului Iaşi a dat aviz favorabil pentru şantierul necesar pentru amenajarea râului Bahlui, spre a fi utilizat la obţinerea autorizaţiei de construcţie.

“La nivelul Comisiei s-a stabilit cum trebuie să circule utilajele necesare lucrărilor, preponderent pe bulevardul Nicolae Iorga”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top