Curierul de Iasi

Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 31 martie 2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-249.049.  Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 31 martie 2011, când a fost prezent în emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Gavril Cristinel – membru al asociaţiei de proprietari bloc 791, Frumoasa,  sesizează faptul că locatarii buni platnici întâmpină probleme din cauza chiriaşilor DAPPP, care înregistrează datorii la întreţinere.

Răspuns: Este vorba despre Bogdănici Elena, chiriaşă din anul 2001, la bl. 791, sc. C, ap. 17, care înregistrează la plata cheltuielilor de întreţinere  restanţe în sumă de 12660,11 lei, la care se adaugă penalizări de 21942,28 lei.

Consiliul Local a înaintat o acţiune de chemare în judecată în anul 2010  pentru rezilierea contractului şi evacuarea doamnei Bogdănici, acţiune care a fost admisă de către Judecătoria Iaşi la data de 07.03.2011.

După investirea sentinţei civile, privind rezilierea contractului de închiriere şi evacuarea  chiriaşilor din locuinţă, cu formulă definitivă şi executorie, locuinţa va fi repartizată unei familii care va achita integral debitele.

Sandu Gabriel – gropi pe str. Vitejilor, la bl. SD6 şi bl. SD5.

Răspuns: Lucrările de reparaţii pe str. Vitejilor au fost executate în data de 05.04.2011.

Steva Mihai solicită plombări pe Aleea Rozelor, în spatele Liceului Cantermir.

Răspuns: Aleea Rozelor va intra în reparaţii după data de 15.04.2011, după finalizarea   plombării arterelor principale.

Mirela Dumbrava propune semaforizarea intersecţiei Zimbru.

Răspuns: Solicitarea privind semaforizarea intersecţiei Alexandru cel Bun – Dacia – Sarmisegetuza a mai fost discutată în Comisia de Circulaţie a Municipalitătii. Aceasta a primit aviz negativ, întrucât în această zonă, la intersecţia străzilor Sarmisegetuza, Tabacului, Octav  Băncilă şi Şos. Naţională avem în plan amenajarea unui sens giratoriu în cadrul proiectului cu fonduri europene Pasaj Octav Băncilă.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top