Diverse

RCA ieftin: asigurare de răspundere civilă la îndemâna oricui

Obligativitatea plătirii RCA – asigurarea de răspundere civilă auto a părut la început o măsură restrictivă și nepotrivită, deoarece întotdeauna gândul că nu nouă ni se pot întâmpla lucruri nefaste ne ghidează și astfel vigilența ne este moleșită. Potrivit Poliției Române, în anul 2019, pe teritoriul României, s-au petrecut, din nefericire, 8.642 de accidente grave, 1.864 de persoane au decedat, iar 8.125 au fost grav rănite. Surprinzător este faptul că, în același an, au avut loc 22.504 de accidente ușoare, iar 28.134 de persoane au fost rănite ușor. Astfel încât, în urma accidentelor grave sau ușoare, aproape 1.864 de persoane și-au pierdut atât de tragic viața, lăsând în urmă familii îndoliate, iar 36.259 au avut de suferit din pricina acestora. Peste 8.000 de persoane rănite grav au rămas cu sechele pentru totdeauna. La care se adaugă daunele asupra autoturismelor. Aceste lucruri au condus spre înăsprirea regulilor, necesitatea conștientizării importanței șofatului regulamentar, preventiv, iar obligativitatea asigurării de răspundere civilă auto, RCA, a devenit un ajutor nesperat pentru șoferi.

Prin asigurarea RCA terții implicați prejudiciați în urma unui accident auto sunt despăgubiți, indiferent de natura daunelor pe care le suportă, fie că este vorba despre autovehicul, vătămări corporale, decese sau diverse pagube aduse proprietarilor. Toate persoanele fizice sau juridice care au un autoturism înmatriculat în România sunt obligate să le asigure. În urma unui accident, indiferent de amploarea lui, persoana păgubită primește, în mod obligatoriu, despăgubiri pentru daune. Cel mai mare avantaj al asigurării RCA este faptul că aceste daune vor fi plătite, indiferent de situația materială a celui care este răspunzător pentru accident. Sunt diverse accidente ușoare care se produc din cauza neatenției. Se poate întâmpla ca cel răspunzător să nu-și permită să plătească daunele, lucru care ar duce automat la litigii ori diverse sancțiuni asupra sa, conducând la costuri uriașe. Dacă, dintr-o întâmplare nefericită, loviți o mașină scumpă, daunele pe care ar trebui să le plătiți v-ar putea depăși cu mult bugetul, fapt care ar crea diverse probleme, uneori insurmontabile.

Prestige insurance – Broker de asigurări vine în sprijinul dumneavoastră cu un RCA ieftin, astfel încât să respectați legea, pe de o parte, iar pe de altă parte, să puteți preîntâmpina situațiile neplăcute. Deși adesea ne spunem că nu ni se poate întâmpla nouă, că vom fi atenți, statistic vorbind, există mari șanse atât să provocăm un accident, cât și să fim implicați într-unul. Cea mai ușoară cale de a le preîntâmpina este prevenția, iar în cazul unui necaz, asigurarea RCA poate fi salvatoare. Acum la un preț mic, asigurarea de răspundere civilă auto acordă despăgubiri indiferent de locul producerii accidentului, în timpul mersului, dar și staționării, se acoperă și pagubele produse de existența sau funcționarea instalațiilor montate pe autovehicule, precum și pentru cele produse de remorci sau atașe. Totodată, RCA acoperă sumele pe care asiguratul este obligat să le plătească, fie că e vorba de dezdăunare sau cheltuieli de judecată pentru persoanele implicate în accident, în caz de vătămare corporală sau deces, ori avarierea sau distrugerea bunurilor. Chiar dacă mașina, în momentul accidentului, este condusă de altă persoană, și nu de dumneavoastră, cel care sunteți asigurat, RCA va acoperi despăgubirile necesare.

Din anul 2013, limitele bănești ale asigurărilor de răspundere civilă auto pentru daunele materiale sunt 1.220.000 euro per eveniment și 6.070.000 euro per eveniment, în cazul vătămării corporale ori a unui nefericit deces. Aceste sume acoperă cele mai nefericite accidente în care șoferii ar putea fi implicați, fără să fie puși în fața neputinței de a nu putea plăti și de a suporta consecințe nefaste. Plătind pentru o perioadă de șase sau un an o sumă derizorie, comparativ cu adăpostul bănesc pe care vi-l oferă RCA, în caz de accident, puteți conduce cu o grijă în minus. Se poate întâmpla să nu purtați nicio vină și, totuși, întâmplător, să fiți implicat într-un accident care fie să vă rănească, fie să vă aducă daune materiale. În acest caz, asigurarea va fi un ajutor care vă va scăpa de probleme, atât pe dumneavoastră, cât și pe responsabil.

După plătirea asigurării de răspundere civilă auto, vi se va înmâna polița de asigurare RCA, cât și vigneta RCA, valabile pe teritoriul României, al statelor membre ale Uniunii Europene (ori făcând parte din Spațiul Economic European), cât și pe teritoriul statelor care leagă direct două țări europene în care nu există birou național. Asiguratorul RCA se obligă întotdeauna ca despăgubirile să fie calculate în funcție de prețurile de reparație practicate în locurile specializate. Astfel încât, orice mic neajuns pe care un accident ușor, de exemplu, îl poate produce, poate fi rezolvat cu ușurință, pe cale amiabilă, astfel încât, fie că sunteți responsabil ori păgubit, să puteți să rezolvați această problemă în cel mai scurt timp, cu cele mai puține repercusiuni și cei mai puțini bani din propriul buzunar.
Din păcate, accidentele în țara noastră au o recurență ridicată. Uneori, accidentele ușoare, provocate din cauza neatenției, atât de des întâlnite, pot fi rezolvate amiabil, iar asigurarea RCA va acoperi despăgubirile, astfel încât dumneavoastră să fiți protejat în orice situație. Multe accidente sunt minore, dar altele se soldează și cu vătămări corporale ori daune materiale imense. Ne supunem cu toții riscurilor pe care deținerea unui autovehicul le implică, sperând prin intermediul responsabilității și șofatului preventiv să evităm situațiile neplăcute. Asigurarea RCA este acolo pentru evenimentele copleșitoare, adesea extrem de dureroase, care pot schimba, din păcate iremediabil, viața unor oameni. Aveți grijă de viața și de mașina dumneavoastră, cât și de ale celorlalte persoane implicate în trafic. O asigurare RCA ieftină poate acoperi cheltuieli uriașe pentru buzunarul dumneavoastră!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top