Stiri

Rolul unui autoclav într-un cabinet stomatologic

Autoclavul este trecut de mult timp pe lista normelor și condițiilor de igienă pe care orice cabinet dentar trebuie să le respecte. El este esențial în ceea ce privește oprirea răspândirii bolilor și contribuie la prevenirea infecțiilor, asigurând pacienților un mediu în care pot beneficia de cele mai bune servicii stomatologice.

Sterilizarea instrumentarului medical – obligatorie prin lege

Decesele cauzate de infecțiile intraspitalicești (nosocomiale) reprezintă o problemă majoră, cu care numeroase state se confruntă, inclusiv România. Chiar dacă în țară nu există o statistică privind numărul acestora, legislația continuă să se îmbogățească cu noi prevederi, menite a crește gradul de siguranță din unitățile sanitare.

Reglementările mai riguroase la nivelul testelor de sterilitate, aeromicrofloră și de sanitație au condus la creșterea gradului de interes acordat de către deținătorii cabinetelor stomatologice procesului de sterilizare și, implicit, calității instrumentarului necesar.

Sterilizatorul autoclav – absolut necesar într-un cabinet stomatologic

Flora microbiană se distruge în totalitate doar în urma unui proces complex, certitudinea sterilizării depinzând de modul cum sunt urmate etapele specifice: prespălarea și curățarea normală, presterilizarea, respălarea acestora și clătire, ambalarea în pungi autoclavabile ce se sigilează și punerea acestora în autoclav.

Procesul de sterilizare este influențat și de calitatea autoclavului și de aceea atunci când se dorește achiziționarea unuia trebuie să se țină cont de următoarele aspecte:

  • Cost – Prețul unui sterilizator autoclav poate varia între 2000 și 5000 de euro, în funcție de producător. Acesta este influențat și de alți factori cum ar fi tipul acestuia, dimensiunile, capacitatea camerei de sterilizare și consumul energetic.
  • Tipul necesar – În funcție de ciclurile de sterilizare, există sterilizatoare clasa S, casa N și clasa B, ultimul tip fiind cel mai frecvent utilizat datorită faptului că asigură un proces complet de sterilizare.
  • Capacitate – Autoclavul trebuie ales în funcție de necesități și de spațiul disponibil, pe piață existând atât autoclave mici, cu o capacitate de 7 l, cât și unele de dimensiuni mari, a căror capacitate poate ajunge la 150 l.
  • Raportul calitate-preț – Cum multe produse au prețuri piperate și calitate slabă, este necesar ca înainte de achiziționare să se analizeze cu atenție raportul dintre calitate și preț pentru a stabili dacă se merită investiția.

Achiziționarea unui autoclav dintr-un magazin online

Cum timpul este important, cea mai bună soluție este căutarea autoclavului potrivit în mediul online. Astfel, se pot descoperi mai multe produse de acest gen, se pot analiza specificațiile lor și se poate lua cea mai bună decizie, în timp util.

Pe Dentex.ro se găsesc echipamente de cabinet si laborator, produse utile pentru restaurare, igienă, protetică și implantologie, la un preț corect. Compania este unul dintre principalii furnizori de produse stomatologice din România și dispune de un showeoom in Bucuresti.

De asemenea, Dentex are un brand propriu, BlueTech. Autoclavele produse sunt unele dintre cele mai apreciate de către specialiștii în stomatologie din țară și se găsesc în două variante: cu capacitate de 17 l, respectiv de 23 de litri.

În concluzie, autoclavul are un rol esențial în buna desfășurare a activității unui cabinet stomatologic. De aceea, este important să se analizeze bine piața înainte de a se trece în etapa finală a procesului de cumpărare, drumul până la aceasta fiind ideal să fie ghidat de două atribute importante: calitatea și durabilitatea.

 

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top