Stiri

Romania, cel mai mic somaj din ultimii aproape 20 ani

Romania, cel mai mic somaj din ultimii aproape 20 ani
Piata de locuri de munca din Romania a inceput sa devina din ce in ce in complexa si dina cest motiv, tara noastra a ajuns la cea mai mica rata a somajului din ultimilor 20 de ani. Acest lucru spune destul d emulte despre faptul ca oamenii sunt mai interesati sa ramana in tara decat sa plece in strainatate. Daca acum ceva ani aveam o multime de oa meni care ieseau de pe bancile facultatilor si nu aveau unde munci, acum asaltul multinationalelor scoate posturi de banda rulanta.

In Iasi cel putin, multinationalele au ajuns sa aiba zeci de mii de angajati si ca dovada al interesului pentru tara noastra, cererea pe piata de locuinte si de automobile a crescut considerabil.

Acum avenit randul Universitatilor din tara si sa se reprofileze si sa scoata in piata oameni competenti pe domeniile ce se cer acum in Romania si acestea sunt destinate in mare parte IT-stilor si inginerilor, nu este un secret ca a devenit o moda sa muncesti in IT si asta pentru ca angajatorii au venit cu oferte foarte atragatoare. Din pacate la firmele romanesti, salariul trecut in totalitate pe cartea de munca este un lux, putini romani se bucura de acest confort care sa le aduca beneficii atunci cand vor un credit bancar sau pentru punctele si vechimea aduse contributiei la stat pentru pensii.

Desi traim in tara unde ajutoarele sociale sunt la moda, multe firme reusesc sa-i scoata pe romani la munca oferind pachete atractive si programe flexibile de munca.

Nu este un secret faptul ca cele mai bune salarii se gasesc in Bucuresti, Cluj si Timisoara, la acest capitol, Iasiul inca mai are de muncit si cu siguranta ca in maxim 5 ani de zile, angajatorii locali vor ridica stafeta sis e vor ridica la nivelul celor mai dezvotate orase din tara si asta in mare parte pentru ca nu vor avea alte sanse de a avea forta de munca calificata.

Pentru cei care cauta locuri de munca in Bucuresti, ofertele sunt foarte diversificate iar salariile bune incep lejar de la 3000 de Lei in sus, la fel se poate intampla si pentru romanii care sunt interesati de joburi in Constanta si aici nu ne referim doar la cele de sezon.

Avand in vedere ca in ultimii ani in Romania s-a investit foarte mult si in domeniul productiei, cu siguranta posturile pentru oamenii calificati vor fi disponibile din ce in ce mai frecvent, tara noastra si mai ales zona Moldovei are nevoie de productie si cu siguranta construirea unei autostrazi care sa lege orasul Iasi de partea de Vest a tarii va face ca Moldova sa fie mult mai atractiva in ochii investitorilor din lumea intreaga indiferent de domeniul de activitate avut.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top