Stiri

SĂNĂTATEA MENTALĂ: Motivele pentru care trebuie să începi să cânți la chitară

Nu trebuie să ai talent înnăscut pentru a avea capacitatea de a fi un bun chitarist, deoarece această abilitate se poate deprinde pe parcursul vieții, cu ajutorul exercițiilor realizate în mod regulat.

Dacă până acum nu te-a atras cântatul la chitară, trebuie să știi că reprezintă o formă de terapie, care ajută la bunăstarea generală și la menținerea sănătății mentale. Astfel, dacă dorești să elimini stresul și grijile care poate te acaparează tot mai mult, alege de aici o chitară electrică, prin intermediul căreia să-ți găsești liniștea la final de zi.

Iată care sunt motivele pentru care trebuie să începi să cânți la chitară:

1-     Sporește creativitatea

Chitara reprezintă instrumentul perfect de sporire a creativității, deoarece, pe măsură ce cânți, elimini din minte toate convingerile negative care blochează imaginația. În acest fel, îți rămân doar gândurile pozitive, cu ajutorul cărora poți da viață unor idei mărețe. Prin urmare, dacă ai de scris un eseu pentru facultate sau dacă ai nevoie de o idee inspirată pentru un proiect important de la serviciu, ridică-te și cântă la chitară pentru câteva minute. În acest fel, îți vei elibera mintea și vei face cunoștință cu creativitatea.

2-     Are efect calmant

De câte ori ți s-a întâmplat să vezi un chitarist care cântă nervos sau foarte supărat? Niciodată nu vei putea vedea așa ceva, deoarece interpretarea unei melodii la chitară are capacitatea de a calma, de a gestiona stresul și de a pune capăt celor mai puternice și negative emoții. În plus, această activitate contribuie la sporirea memoriei și ajută la dezvoltarea abilităților de comunicare.

3-     Are grijă de inima ta

Un grup de cercetători din Olanda și-au propus să investigheze legătura dintre muzică și tensiunea arterială, fapt pentru care au analizat starea de sănătate a unor chitariști. Acum, terapia muzicală este folosită tot mai mult de către medicii olandezi, deoarece a fost descoperit că practicarea cântatului la chitară reduce semnificativ tensiunea arterială.

4-     Contribuie la dezvoltarea vieții sociale

Se spune că muzica unește oameni, fapt pentru care această activitate poate consolida relațiile existente sau poate dezvolta cu ușurință altele noi. Cântatul împreună cu familia sau cu cei mai buni prieteni te poate ajuta să te apropii și mai mult de ei, deoarece reprezintă o modalitate excelentă de conectare cu cei din jurul tău.

5-     Ajută la exprimarea sentimentelor

Cu toții avem momente în care ne este greu să exprimăm sentimentele pe care le simțim, însă, prin intermediul cântatului la chitară, totul devine mult mai ușor. Astfel, practicarea acestui instrument muzical te poate ajuta să devii extrovertit în fața celor mai importanți oameni din viața ta. 

Mai mult decât atât, dacă te numeri printre persoanele timide, care preferă să-și țină ascunse trăirile și gândurile, trebuie să știi că acest instrument te ajută să capeți curajul de care ai nevoie. Astfel, cântatul la chitară reprezintă o formă de comunicare cu cei din jur, capabilă să stârnească cele mai frumoase sentimente și emoții.

Prin urmare, fă rost de o chitară și arată lumii întregi cine ești cu adevărat. Cântă oriunde, cu oricine, însă fă-o din toată inima, fie că ești un profesionist, fie doar un amator, deoarece are numeroase beneficii asupra sănătății.

Sursa foto: Unsplash.com, Pexels.com

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top