Stiri

Topul celor mai avantajoase credite nebancare

Instituțiile financiare nebancare câștigă tot mai mult teren în fața băncilor, în sectorul de creditare financiară.

În ultimii ani, numărul persoanelor care au apelat la un credit nebancar IFN a crescut. Totodată, s-a diversificat și oferta, pe piața din România apărând tot mai multe instituții financiare nebancare. Acestea funcționează sub directa supraveghere a Băncii Naționale Române.

Potrivit Legii 93 din 2009, care reglementează condiţiile minime de acces la activitatea de creditare şi desfăşurarea acesteia pe teritoriul României, instituţiile financiare nebancare pot desfăşura următoarele activităţi de creditare:

 1. a) acordare de credite, incluzând, fără a se limita la: credite de consum, credite ipotecare, credite imobiliare, microcredite, finanţarea tranzacţiilor comerciale, operaţiuni de factoring, scontare, forfetare;
 2. b) leasing financiar;
 3. c) emitere de garanţii, asumare de angajamente de garantare, asumare de angajamente de finanţare;
 4. d) acordare de credite cu primire de bunuri în gaj, respectiv amanetare prin case de amanet;
 5. e) acordare de credite către membrii asociaţiilor fără scop patrimonial organizate pe baza liberului consimţământ al salariaţilor/pensionarilor, în vederea sprijinirii prin împrumuturi financiare a membrilor lor de către aceste entităţi, organizate sub forma juridică a caselor de ajutor reciproc;
 6. f) alte forme de finanţare de natura creditului.

Top credite nebancare

Înainte de a apela la un credit nebancar este bine să studiați oferta disponibilă. Fiecare instituție nebancară are condiții de eligibilitate, limite și termene de rambursare diferite.

Conform datelor Finaton.com/ro, unele IFN au oferte speciale la primul contract încheiat. Astfel, dacă sunteți client nou, la primul contract de credit nebancar semnat puteți beneficia de un împrumut fără dobândă (0%). Printre instituțiile financiare nebancare ce au această ofertă se numără Ferratum, CreditFix și Hora Credit.

Totodată, instituțiile nebancare oferă dobânzi preferențiale pentru clienții fideli.

Unele dintre cele mai mici rate ale dobânzii anuale se află în ofertele Provident, Easy Credit, Mogo și Ocean Credit.

Pe lângă oferta diversificată, instituțiile financiare nebancare vin și beneficii precum posibilitatea de a accesa un credit fără venit lunar sau credit online urgent.

Mai mult, acestea sunt obligate să nu divulge datele personale și tipul de credit pe care l-ai solicitat.„Instituţia financiară nebancară este obligată să păstreze confidenţialitatea asupra tuturor informaţiilor aflate la dispoziţia sa, care privesc persoana, patrimoniul, activitatea, relaţiile personale sau de afaceri ale clienţilor, contractele încheiate cu clienţii sau serviciile prestate pentru aceştia”, se precizează în Legea 93 din 2009.

Majoritatea creditelor furnizate de instituțiile nebancare sunt credite urgente. De regulă, acestea au o perioadă de creditare relativ scurtă, de câteva săptămâni. Pe lângă acestea, clienții mai pot solicita și credite ipotecare, credite auto sau de consum.

Pentru accesarea unui credit nebancar nu va fi nevoie să prezinți un girant, decât în cazul în care este precizat expres acest lucru. Rata de aprobare a unui credit online urgent este foarte mare, iar preaprobarea poate fi efectuată în câteva zeci de minute. Clientul poate intra în posesia banilor chiar și în cursul aceleași zile, fără a fi nevoie să se deplaseze, banii putând fi virați prin transfer bancar direct în contul solicitantului. Solicitarea unui credit nebancar poate fi efectuată prin telefon, online sau fizic, direct la sediul instituției.

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

 1. DoreenMoretz

  June 16, 2020 at 2:37 pm

  Entre las muchas ofertas de préstamos de varios bancos creditos personales comparativa este año, los expertos han identificado varios de los mejores. La elección se basó en una serie de factores, entre los cuales: la tasa de interés mínima del préstamo, la probabilidad de una decisión positiva sobre el préstamo, la velocidad del préstamo, la disponibilidad de la recopilación de documentos, la confiabilidad del banco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top