Curierul de Iasi

Se deschid şantierele Apa Vital şi amenajarea Bahluiului

Propunerile societăţii ApaVital cu privire la amenajările de şantier în vederea executării unor lucrăril de investiţii pe raza municipiului Iaşi au fost avizate de Comisia de circulaţie a municipiului.

Este vorba de investiţii în cadrul unui proiect de cica 140 milioane de euro, câştigat de regia de apă şi finanţat cu fonduri europene.

Astfel, Apa Vital intenţionează să lucreze pe străzi cum ar fi str. Costăchescu, str. Gheorghe Asachi, str. Lascăr Catargi, str. Codrescu, b-dul Carol I, str. Aurora, b-dul Păcurari, str. Octav Băncilă şi str. Petru Poni.

“Reţelele de apă şi canalizare de pe aceste străzi vor fi modernizate prin proiectul finanţat prin POS pe Mediu. Dânşii vor avea lucrări şi în zona Billa – Gară. Aceste lucrări sunt făcute din fonduri proprii şi nu vor afecta partea de carosabil modernizată în ultimii ani”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Iaşi.

Acesta a mai afirmat că s-a dat aviz favorabil şi pentru şantierul necesar pentru amenajarea râului Bahlui, spre a fi utilizat la obţinerea autorizaţiei de construcţie.

“Din câte ştim de la proiectant, şantierul ar trebui sa înceapă teoretic pe data de 7 martie. Noi am stabilit cum trebuie să circule utilajele necesare lucrărilor, preponderent pe bulevardul Nicolae Iorga”, a completat Chirica.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top