Diverse

Sex shop de toamna

Uite, soarele rade peste frunze si peste merele timide si rosii-n obraji! E-atata toamna-n jur si culorile se asaza peste lume ca intr-un sex shop.
Lumea a iesit la plimbare cu trotinetele electrice cu bicicletele, cu copiii in carucioare. Ne hranim cu ultimele raze calduroase de toamna, sa ne tina pana la iarna.
In supermarketuri se vand deja gutui si struguri. Astept autobuzul spre Bucuresti si o vad pe ea. Merge dreapta, desi trolerul este destul de mare, este imbracata sportiv si optimista.
Ne imprietenim si imi spune bucuroasa:

-Merg la Sibiu si abia astept sa ajung. Iau trenul de la Ploiesti-Vest.
Ma uit la ea si o admir pentru vointa. Am amice cu 30 de ani mai tinere decat distinsa doamna, care nu ar rezista sa mearga cu microbuzul pana in Ploiesti, apoi cu tramvaiul pana la gara si cu trenul vreo 6 ore.
Este o batranica frumoasa, cu parul alb ca laptele si ochi albastri. Nu cere mila nimanui si ma uimeste prin atitudinea ei demna.

-Sa ne ia si pe noi! Si in picioare sa ne ia, fiindca la 10,20 am tren din Vest.

Incepe sa bata un vant rece si sa ridice frunzele si praful catre fetele noastre. Se adaposteste langa un magazin, sa ii fie mai usor si imi face semn sa ma duc si eu. Ma protejeaza si ma bucur ca oamenii in varsta inca ma protejeaza. Acesta este semn bun, ca inca par la varsta la care oamenii trebuie sa aiba grija de mine.
Intre timp vine autobuzul si il intreaba pe sofer, daca isi poate tine trolerul langa ea. Il intrebam tot pe sofer, daca mai sunt locuri, iar el ne spune sa asteptam, pana se urca persoanele care au coborat numai pentru pauza de 10 minute si dupa aceea sa ne asezam unde ne place.

Mergem in spate de tot si ne asezam pe ultimele locuri.

-Daca sunt ocupate, ne ridicam, doamna, ma sfatuieste bland.
O privesc iar cu admiratie si sunt sigura ca ar fi in stare sa mearga in picioare 20-30 de minute, fara sa astepte, sa se ridice cineva sa ii dea locul. O calatoare fumeaza tacticos langa autobuz si soarbe din paharul cu cafea.

Soferul da semnul de plecare si lumea se urca din nou in masina. Aproape 12 locuri raman libere. Usile se inchid automat, soferul ambaleaza motorul, cand cineva striga ca a ramas un bagaj fara stapan in autobuz, prin urmare nu a venit cineva la timp.
Mai stam 5 minute. Apare doamna care fuma si bea cafea. A fost la toaleta. Soferul o cearta:

-Cum am stabilit, doamna? Este frumos ca din cauza dumneavoastra sa intarziem 5 minute?
O toaca marunt alte 10 minute. Ea tace si scutura din parul des si lung.
Conduce nervos tot timpul. S-a fi certat cu sotia inainte de a pleca in cursa.Mi-am propus sa ma bucur de calatorie si atat. Langa mine, doamna in varsta a scos doua bucatele de ciocolata cu crema alba si le mesteca plina de incantare.

Ciocolata energizeaza, iar bunicuta stie exact ce sa faca, sa poata face fata drumului lung. La un scaunul in fata, pe diagonala sta o doamna cu par frumos, impletit in coada ruseasca. Este slabuta, are degete lungi si fine si cauta cu rapiditate si siguranta in geanta uriasa.
Are o geanta roz bombon, mare cat un burduf. Mai intai isi scoate pastila si o inghite. Este o pastila mare, galbena si ma tem sa nu se inece. Din alt compartiment al gentii scoate o sticla de apa intr-o punga din plastic. Inteleg strategia. A ambalat-o in acest fel, sa nu ude lucrurile din geanta. Mai mergem putin si din alta parte a gentii scoate o coaja de banana si cateva resturi, biscuiti si un corn.
Doamne, cate au incaput in geanta ei! Autobuzul inghite kilometru dupa kilometru de drum, Orasul se proiecteaza deja la orizont. Frunzele s-au ingalbenit frumos, iar gradinile si parcurile sunt pline de flori de toamna.
La Victoriei cobor. Multimea ma inghite si pe mine si ma duce catre metrou. In metrou, un el si o ea se tin de mana atat de discret si frumos, incat imi umplu sufletul. Ea are buze pline si par lung si buclat, ochi albastri, marginiti de gene lungi, el este un brunet frumos. Ea scoate telefonul. El nu intinde capul sa o pandeasca. Ea, copila rasfatata il trage usor catre ea sa ii arate poze.

Este o pereche reusita si lumea o priveste cu admiratie. Oamenii au inceput sa se imbrace la fel de colorat ca si toamna.
Inca putin si voi ajunge la destinatie si ma voi intalni cu oameni dragi. Este frumos orasul, mai ales sub perdeaua colorata a toamnei si sub razele soarelui blande.
Cobor din metrou luata de val exact ca la urcare. Mallul, uriasul cu mii de tentatii, ma asteapta!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top