Diverse

Sfarsit de drum cu firme funerare Craiova

Drumul vietii incepe timid. Mai intai se formeaza un embrion in trupul sacru al mamei, apoi copilul este asteptat cu toata iubirea din lume sa vina in familie.

Febra pregatirilor incepe din primele luni de sarcina, daca viitorii parinti au bani, dar acum totul se face planificat. Camera micutului este pregatita atent inainte ca el sa apara pe lume. Peretii sunt spalati si zugraviti, pardoseala curatata, iar peste ea se pun covoare noi. Intre timp este ales patutul cu masa de infasat, lenjeriile  si hainutele din bumbac organic. Venirea copilului pe lume este triumfala si aduce in jur multa bucurie.

O familie este mai puternica in momentul in care adauga un membru. Orice copil care se naste poate fi un Messia al neamului sau, un savant sau un artist.

O vreme, copilul este tinut in brate si ajutat sa creasca. Nu stie sa vorbeasca si nu poate sa mearga, fiind hranit de parintii sai.

In perioada de tinerete orice persoana se afla in plin avant si crede ca va ramane mereu asa.

Discutand cinstit, fiecare etapa a vietii parcurse ne apropie de drumul final, care este plin de tristete si din acela moment nimic nu mai este cum a fost. Discutam cu o prietena care zilele trecute si-au inmormantat sora, apeland la firme funerare Craiova si imi spunea cu tristete:

-La inceput am fost sase si era atat de bine cand casa era plina. La masa erau patru copii: cei doi frati, eu si sora-mea, plus parintii tineri si plini de viata. A plecat fratele meu cel mare si am ramas cinci. A trecut timpul si ni s-au anesteziat durerile, dar a trebuit sa plece si tata. Din sase am ramas patru. Stii cat de mult te doare sa vezi doua locuri goale la masa? Peste doi ani, iata ca timpul, moartea au lovit din nou si mi-au luat-o pe sora-mea. Asadar am fost sase si am ramas trei!

Mi s-a parut ca rosteste cuvantul trei cu vocea sugrumata de lacrimi.

„Am fost…si am ramas” suna ca un refren sfasietor, dar cei care au ramas trebuie sa pregateasca plecarea celor dragi care sunt nevoiti sa faca acest drum. La acest drum se pleaca, avand actele necesare, iar protagonistul se impune sa fie aranjat perfect, fiindca iesirea din societate este un act public dupa cum este si intrarea timida in viata.

Vine o zi in care il vezi pe cel drag murind langa tine sau ti se da trista veste a mortii lui prin telefon.

Ce ai de facut in acele clipe in care ti se pare ca tot cerul se sprijina pe capul tau?

  1. Te imbarbatezi, spunandu-ti ca trebuie sa ramai lucid, fiindca nu are cine sa alerge pentru organizarea inmormantarii.
  2. Suni la cea mai buna firma de pompe funebre din Craiova, una care sa aiba program non-stop si dupa consiliere alegi pachetul funerar potrivit.
  3. Semnezi contract cu firma si te pregatesti sufleteste pentru acceptarea situatiei. Oricat de mult ai plange si ai ridica pumnul spre cer, nu mai poti sa ii dai viata celui drag.

Singurul drum rational de rezolvare a situatiei este sa apelezi la profesionisti, fiindca ei au experienta, au spatii special amenajate de pregatire a trupului neinsufletit si echipamente care usureaza efectuarea toaletarii.

Pachetele mai scumpe de servicii funerare includ si toaletarea completa a trupului neinsufletit, machiajul fetei si imbalsamarea, transportul participantilor la cimitir, sicriu adus din alte tari si organizarea parastasului. Evident ca apartinatorul nu mai este capabil sa mearga sa cumpere prosoape, doliu de pus la usa sau in piept, batiste si sa pregateasca si cosul pentru biserica. Cele mai grele clipe sunt cele in care stii ca omul pe care te bazai candva este mort si depinde de tine si de alegerile tale.

Firma de care ti-am vorbit va face totul la superlativ si este capabila sa ofere servicii funerare de baza, dar si servicii funerare de lux.

Este de ajuns sa intri pe site-ul oficial al firmei de pompe funebre Presidentcraiova.ro sa intelegi ca profesionistii acestei firme vor fi aliatii tai de nadejde care vor organiza impecabil ceremonia de ramas bun.

Nu ne putem sustrage acestui moment dupa cum nici parintii si bunicii nostri nu au putut sa se sustraga. Si ei si-au condus parintii si bunicii pe ultimul drum si pentru ei a fost cumplit de greu. Stii de ce?

Pe atunci nu existau firmele de servicii funerare si apartinatorul trebuia sa organizeze totul. Uneori, noaptea tarziu la priveghi adormea cu capul pe sicriul celui drag.

Acum persoana aflata in perioada de doliu este sustinuta tot timpul si firma o consiliaza si in obtinerea actelor necesare si in organizarea parastaselor.

In casele in care nu a murit inca nimeni fericirea domneste si acolo nimeni nu a experimentat durerea pierderii cuiva drag. Imi aminstesc intrebarea retorica a unui unchi:

-Stii tu ce inseamna sa lipseasca un om din curte?

Abia in momentul in care locul cuiva ramane gol la masa sau pe canapeaua din curte, pe balansoar, realizam cat de vulnerabili suntem noi, oamenii.

Cand din vietile noastre iese o persoana importanta este ca si cum ni s-a amputat o mana sau un picior.

„Of, am fost sase! Era asa frumos cand puneam pe masa sase farfurii si cand radeam cu infinita veselie. Patru copii alergau prin iarba inalta si culegeau flori de camp pentru mama, iar tatei ii saream in spate, apoi s-au dus unul cate unul pana ne-am injumatatit. Din sase am ramas trei si ma intreb, oare cati vom ramane la final?”

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top