rent a car iasi iasi
Stiri

Sfaturi de care trebuie sa tineti cont in amplasarea centralei termice pe lemne

Sfaturi de care trebuie sa tineti cont in amplasarea centralei termice pe lemne

Daca ati luat decizia de a va cumpara o centrala termica pe lemne, trebuie sa stiti ca pentru amplasarea ei trebuie sa tineti cont de cateva criterii, pentru a putea functiona cat mai eficient, dar si fara nicio urma de pericol.

Pentru ca sa fiti siguri ca va veti bucura de confortul termic optim dorit, neaparat trebuie sa va cumparati cazane pe lemne de cea mai buna calitate. De preferat este sa le achizitionati pe cele produse sub marca Stropuva, care sunt aduse in Romania de catre unicul importator al acestei marci din tara. Veti avea in asa fel garantata pe deplin calitatea produsului, iar timp de 5 ani veti putea sta fara niciun fel de grija in ce priveste modul de functionare al acestuia.

Pentru a va asigura de eficienta cazanului pe lemne, trebuie sa respectati cateva mici criterii in acest caz. Numai asa orice cazane pe lemne Stropuva isi vor face in mod eficient treaba.

  1. Umezeala, dusmanul unei centrale – in niciun caz sa nu amplasati centrala termica chiar si intr-o camera in care vedeti un minim de umezeala. Va afecta modul de functionare al acesteia. Trebuie pe cat posibil sa incercati sa gasiti un loc foarte bine aerisit si uscat.
  2. Suprafata care sa permita amplasarea eficienta a centralei – in niciun caz sa nu faceti greseala sa o amplasati intr-un loc inghesuit, in care se mai afla multe alte lucruri in jurul ei. E de preferat ca locul in care ati decis sa o amplasati sa fie cat se poate de minimalist mobilat posibil, poate chiar deloc, si construit din materiale ignifuge.
  3. Anexele locuintei, cele mai bune locuri in acest caz – daca nu aveti deja o anexa a locuintei, ar cam fi timpul sa construiti una special pentru amplasarea centralei. In asa fel, veti evita posibilele avarii sau accidente, deci veti fi mai mult decat protejat in acest caz.
  4. Aveti grija la materialele folosite in construirea acesteia – pe cat posibil trebuie sa fie folosite materiale care sa aiba gradul minim de inflamare. Caramida sau BCA-ul sunt cele mai indicate.
  5. Cos de fum de calitate si ingrijit cat mai corespunzator – trebuie curatat cat mai des, in asa fel incat sa nu se infunde, pentru ca exista un risc mare de incendiu/explozie.
  6. Cat mai multe echipamente de siguranta – trebuie sa fie echipate cu termometru, vatrai, regulator termostatic de tiraj, supapa de siguranta, pompa de recirculare etc.
  7. Curatare periodica – la un anumit interval de timp, centrala termica trebuie curatata periodic de cenusa, in asa fel incat sa extinda perioada de functionare, dar si pentru a aprinde mai repede focul.
  8. Lemne potrivite – trebuie neaparat sa folositi lemne care sa aiba o lungime potrivita pentru centrala. Umiditatea lemnelor nu trebuie sa depaseasca 25%. Numai asa arderea, cat si randamentul vor fi cat mai eficiente.

Daca respectati macar cateva dintre aceste indicatii, nu va veti confrunta cu niciun fel de problema in ce priveste centrala termica. Iar daca inca nu ati achizitionat centrala termica necesara, cumparati-o de la Stropuva Romania!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top