Stiri

Centrala termica pe peleti – cea mai buna optiune pentru cei care locuiesc la casa

In ultimii ani, la nivel mondial s-a inregistrat o cerere tot mai mare pentru peleti, aceasta fiind o sursa de incalzire foarte eficienta si ecologica. Peletii pot sa aiba ca si materie prima de baza lemnul sau alte resturi vegetale, si anume scoarta, rumegus, paie, coceni de porumb si floarea soarelui.

Din punct de vedere ecologic, peletii reprezinta una din cele mai bune solutii: sunt ieftini, nu degaja mult fum, nu lasa multa cenusa, iar cenusa rezultata poate fi folosita ca si ingrasamant. In plus, peletii au o putere calorica mai mare decat lemnul, sunt mai usor de depozitat si de comandat.

De ce sa optezi pentru un cazan pe peleti?

Cazanul pe peleti este foarte usor de folosit, avand functionarea controlata electronic, este usor de curatat si are protectie impotriva arderii inverse. Cel mai important beneficiu pe care il are un cazan pe peleti este acela al materiei prime folosite.

Peletii sunt cea mai sigura, simpla si ieftina solutie de incalzire. Cazanul pe peleti are multe avantaje, fiind automatizat, se aprinde si se opreste singur cand nu mai este nevoie de ardere, poate fi alimentat pentru o perioada mai lunga, in functie de modelul ales si este, desigur, ecologic.

Randamentul de ardere si de transfer al caldurii este foarte mare in cazul unui cazan pe peleti. In plus, centralele si cazanele pe peleti pot fi achizitionate si prin programul Casa Verde, fiind considerate solutii ecologice.

Peletii sunt neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon, deoarece emit la ardere aceeasi cantitate de dioxid de carbon care a fost absorbit de copac in timpul cresterii. Praful rezultat in urma arderii este alcalin, iar cenusa fiind bogata in minerale poate fi folosita ca si ingrasamant natural.

Centrala pe peleti va avea un randament mai bun decat centrala conventionala si va produce aceeasi putere termica, pentru un pret mult mai mic.

Centrala termica pe peleti vs. centrala termica pe lemne

Caldura in casa poate fi asigurata pe perioada iernii in mai multe moduri. Centrala termica pe gaz este una din cele mai des intalnite optiuni, atat pentru cei care locuiesc la casa, cat si la bloc, in timp ce centrala termica pe lemne sau pe peleti are un anumit “public tinta” si se adreseaza mai mult proprietarilor de case din zonele rurale sau urbane.

Centrala termica pe lemne are o autonomie foarte mare si consuma o cantitate mica de lemne, este economica, durabila, eficienta, are o durata de instalare mica si o punere in functiune imediata. Este foarte important de avut in vedere ca pentru a depozita lemnele, este nevoie de un spatiu destul de mare.

Centrala termica pe peleti, pe de alta parte, ofera o autonomie ridicata, este o optiune ieftina de incalzire, nu emite mult fum si necesita un spatiu redus de amplasare, dar si de depozitare a peletilor. Centralele termice pe peleti ofera numeroase avantaje, pe care potentialii clienti trebuie sa le echilibreze, astfel incat sa fie multumiti de alegerea facuta.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top