Stiri

Sfaturi in alegerea unui invertor sudura

Sunt momente in viata in care de afli in fata unor situatii in care chiar daca vrei sau nu trebuie sa inveti si sa aplici diverse lucruri ce nu ai fi crezut niciodata ca ai sa le faci.

Un astfel de moment este atunci cand trebuie sa alegi un cumperi un invertor sudura si atunci este devoie sa te iei dupa cateva recomandari pentru a face alegerea potrivita. Daca profesionistii nu au nici o problema atunci cand trebuie sa aleaga un astfel de produs, untilizatorii amatori au totusi nevoie de cateva sfaturi.

Pe piata exista o multime de produse din acest segment asa ca nu este suficient doar pretul pentru a gasi ceva care sa iti fie util in anumite situatii.

In randurile ce urmeaza puteti citi cateva caracteristici pe care trebuie sa le indeplineasca un astfel de invertor de sudura ca sa fie alegerea potrivita.

Parametrii de lucru

Acestia sunt reprezentati de valorile limita in care se incadreaza fiecare aparat in parte si se refera la consum, reglajul curentului si tensiunea de alimentare.

in ceea ce tine de consum acesta se revera la numarul de kWh pe care il inregistreaza dispozitivul in conditii de utilizare normala. De obicei acesta variaza intre 2 si 9 kWh.

Amperajul trebuie sa fie ajustat intre valorile 10 – 80 Amperi, cu cat valoarea este mai mare cu atat mai mult se pot utiliza electrozi mai grosi.

Tipul electrozilor utilizati de cel mai bun invertor de sudura

Avantajul utilizarii unui invertor de sudura este dat de faptul ca permite sudarea folosind aproape orice tip de electrod, fie bazic, rutilic sau celulozic. Electrozii celulizici se folosesc de regula doar pentru sudura tevilor. Cei rutilici sunt pentru proiecte artistice sau lucrari foarte detaliate si minutioase, iar cele pentru sarcini uzuale pot folosi oricand electrozii bazici.

Diametrul electrozilor utilizati va determina si tipul de aparat ales. De exemplu, daca se vor folosi electrozi de maxim 2mm, nu este nevoie d eo putere foarte mare, un invertor de 3kW ar fi suficient. Dar daca electrodul este de 4mm, atunci este nevoie de un invertor profesional cu o putere absorbita de cel putin 5 kWh.

Nivelul de profesionalism al invertorului de sudura

La fel ca si in oricare dotare a unui mester profesional sau amator, aceste echipamente se impart in 3 categorii: pasiune, semi-profesional si profesional.

Pentru versiunile de pasiune nu ai nevoie de ceva sofisticat desi recomandat ar fi sa treci la semi-profesional, macar as amai poti rezolva treburi prin jurul casei. Dar daca esti profesionist cu siguranta stii de ce anume ai nevoie.

Atunci cand alegi un invertor de sudura cu siguranta va trebui sa faci o prospectare de piata dar in acelasi timp si una asupra lucrarilor ce trebuie sa le faci. Pe piata sunt extrem de multe variante de unde poti alege.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top