Diverse

Sfaturi pentru a fi mereu punctual

Punctualitatea este una dintre cele mai importante calități ale omului. Această calitate demonstrează respectul pe care îl ai față de ceilalți și te transformă într-o persoană de încredere…un  element cheie în construirea de relații solide cu cei din jurul tău.

Și asta nu este tot. Punctualitatea are mult mai multe avantaje. De exemplu, dacă vei fi punctual vei fi mai puțin stresat, întrucât nu te vei mai gândi că trebuie să ajungi la timp la serviciu. Nici nu va trebui să te gândești la o scuză pentru faptul că ai întârziat. Așadar, iată cum poți fi mereu punctual:

Cumpără-ți o mașină și ia-ți permis de conducere. Da, știm. Nu e momentul pentru achiziționarea unei mașini și nici nu vrei permis auto acum. Cu toate acestea, dacă vrei ca ceilalți să capete încredere în tine, trebuie să dai dovadă de punctualitate. Trebuie să alegi ceea ce te va ajuta să ai parte de succes în viață și în carieră. Atât mașina, cât și permisul auto îți sunt de folos. Nu mai ezita, ia-le cât mai repede.

Este adevărat, mașina poate fi achiziționa relativ repede. Cu permisul auto este puțin mai greu, dar cum au făcut alții școala de șoferi, așa trebuie să faci și tu. Important este să iei în serios atât orele de conducere, cât și cursul de legislație rutieră. Noul cod rutier e dificil, dar nu imposibil de învățat. Studiul este cheia reușitei. Înscrie-te la o școală de șoferi și apucă-te de învățat. Achiziționează-ți și cărțile pentru permis auto necesare și ai să vezi că totul va fi bine. Dacă nu vrei să-ți cumperi cărți, cumpără cărțile de legislație rutieră de care ai nevoie și treci la treabă.

Nu îți fă prea multe planuri. Cu siguranță, atunci când îți organizezi ziua, ai tendința de a-ți face prea multe planuri. Sigur te gândești că poți să le duci la bun sfârșit pe toate. Cu toate acestea, sigur le amâni pe unele dintre ele. Încearcă să incluzi pe agenda ta de lucru doar sarcinile pe care crezi că le poți îndeplini cu succes.

Pregătește totul din noaptea precedentă. Unul dintre obiceiurile principale pentru a fi productiv este să pregătești totul cu o seară înainte … Mai ales dacă ai o întâlnire timpurie. Fă-ți plinul de benzină (odată cumpărată mașina și obținut permisul de conducere), pregătește-ți micul dejun, alege-ți hainele, calcă-le.

 Culcă-te devreme. Se spune că cei mai de succes oameni se trezesc devreme, dar dacă te culci după miezul nopții, este greu să te trezești odată cu răsăritul soarelui. Obișnuiește să te culci cât mai devreme posibil. Gândește-te că, dacă întârzii la prima întâlnire a zilei, întregul program va fi dat peste cap.

Trezește-te la prima alarmă. De câte ori ai întârziat pentru că ai adormit? Unul dintre cele mai bune obiceiuri pe care le poți adopta – și care îți va permite să începi ziua cu dreptul – este să te ridici imediat ce a sunat alarma ceasului. Nu o amâna sub nicio formă.

Profită de tehnologie. Instrumentele digitale pot deveni marii tăi aliați atunci când vine vorba de organizarea sarcinilor tale. Descărcă o aplicație care îți permite să creezi liste de sarcini și să setezi memento-uri. Este bine ca aplicația să se sincronizeze cu toate dispozitivele tale mobile.

Setează două alarme. Pentru a a ajunge la timp la întâlniri, setează două alarme: una pentru momentul în care este timpul să te pregătești și alta pentru momentul în care trebuie să pleci.

Încearcă să ajungi cu 15 minute mai devreme. Anticipează orice eșec. Pentru a face acest lucru, ia-ți angajamentul de a ajunge întotdeauna cu 15 minute înainte de orice întâlnire. Asta înseamnă că, în multe cazuri, vei ajunge înaintea tuturor și vei avea mai mult timp „liber”. Dar recompensa va fi mai mare: nu te vei stresa pe drum, te vei pregăti calm pentru întâlnire și oamenii îți vor recunoaște efortul.

Ce zici, ești pregătit să devii o persoană punctuală?

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top