Stiri

Sfaturi pentru un ten frumos pe perioada verii

Un aspect lucios al pielii, cu pori dilatați, puncte negre și acnee este coșmarul oricărei femei care are grijă de aspectul său. Sezonul estival este unul dificil pentru tenul nostru, care capătă o tendință de îngrășare accentuată. Din fericire, există și câteva recomandări pe care specialiștilor le fac demnelor urmașe ale Evei, și pe care le-am selectat pentru tine.

Alege cu atenție demachiantul

Prima regulă pentru un ten frumos, neted și curat este demachierea corectă, cu un produs de bună calitate, potrivit tipului de piele. Astfel, în cazul în care ai deja tenul gras, un demachiant pe bază de apă este cel potrivit pentru tine. Pentru absorbția mai bună a sebumului, o apă micelară sau un demachiant care conține din plin acid salicilic este o recomandare de care ar fi bine să ții cont.

Renunță la cremele grase

Pielea noastră are nevoie de o bună hidratare, așa că și cremele care le folosești trebuie să fie unele potrivite. Ai profitat de acele reduceri la cosmetice profesionale și ți-ai cumpărat produse de bună calitate, dar oare sunt și cele mai bune pentru tenul tău? Cele mai bune pentru a avea un ten impecabil sunt cele care au printre ingrediente și acidul hialuronic. Și pentru că este bine să fii mereu aprovizionată, profită de sezonul de reduceri cosmetice Black Friday și cumpără produse de marcă, special concepute pentru tenul tău, la prețuri avantajoase.

Renunță la fondul de ten

Pe perioada verii, fondul de ten ar trebui să fie uitat. Dar, pentru că nu îți permiți să ieși din casă având un aspect neglijent, înlocuiește-l cu un BB cream sau chiar CC cream. Dacă insiști să nu renunți la fondul de ten, acesta îți va încărca mult tenul, va astupa porii, ceea ce înseamnă multe probleme cutanate pe care chiar nu ți le dorești.

Nu exagera cu exfolierea

Ți-ai făcut un obicei din a-ți exfolia pielea, și este foarte bine. Numai că trebuie să fii ceva mai atentă, pentru că este foarte ușor să exagerezi și să obții un efect invers al celui pe care îl urmărești. Astfel, exfolierea repetată a pielii contribuie la eliminarea uleiului din piele. În aceste condiții, pentru a compensa această pierdere, glandele sebacee vor intra mai mult în acțiune și astfel apare acel ten lucios pe care vrei de fapt să îl eviți. Cel mai bine, pe perioada verii, este să folosești un gel special de curățare dimineața și seara, iar exfolierea este recomandată doar o dată pe săptămână.

Șervețele matifiante în loc de pudră

Adori felul în care arată tenul tău după ce ai folosit pudra matifiantă, și este normal. Cu toate acestea, pe perioada verii, specialiștii ne recomandă să nu o folosim, și să o înlocuim cu șervețele matifiante, pe care să le ai mereu la îndemână.

Cremă de protecție solară

Pe perioada verii, crema de protecție solară este obligatorie, pentru că în acest fel ai grijă de aspectul pielii tale.

Învață să ai grijă așa cum trebuie de tenul tău, pentru a avea în orice moment acel look impecabil pe care ți-l dorești!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top