Stiri

Sfaturi utile care îți păstrează bunurile de valoare în siguranță 

Fie că au valoare sentimentală, fie materială, obiectele valoroase trebuie păstrate în siguranță, ca să nu fie distruse sau sustrase de către hoți. Așadar, sunt necesare anumite măsuri de prevenire și precauție, ca să te asiguri că acestea vor rămâne intacte, iar pagubele vor fi evitate. Deci, iată ce ai putea face pentru a avea parte de securitatea corespunzătore. 

Apelează la un sistem de iluminat inteligent 

Una dintre măsurile pe care poți să le iei este să apelezi la un sistem de iluminat inteligent, cu precădere la becurile cu LED, care îți va asigura două beneficii. În primul rând, vei avea parte de confort sporit în locuința ta. Mai precis, cu ajutorul unei aplicații mobile, vei putea să setezi și să controlezi intensitatea luminii emise de către becuri, iar astfel vei crea atmosfera ideală pentru activitățile pe care ai de gând să le desfășori în confortul propriei case. De asemenea, un alt aspect important de care să ții cont când apelezi la iluminatul smart este cel al securității, pentru că vei putea programa becurile să se aprindă și să stingă la comandă, de la distanță, fără să te afli în locuința ta. Deci, hoții vor presupune că nu ești plecat, iar riscul este mai mic.

Instalează-ți un sistem de securitate eficient

Ca să faci față oricărei amenințări ce poate apărea, atât în interiorul casei, cât și în exteriorul acesteia, este necesar să apelezi la un sistem de securitate eficient. De exemplu, instalează-ți camere video wireless, care oferă o rezoluție înaltă și pe care le poți conecta la panouri solare, fără să mai apelezi la cabluri. De asemenea, asigură-te că ușa de la intrare este una metalică ranforsată, care să reziste în cazul unui impact din partea hoților. Pe de altă parte, completează-ți sistemul de securitate cu un sistem de alarmă și unul antiefracție. Montează-ți și un videointerfon, ca să oferi accesul în locuință doar persoanelor în care ai încredere. În plus, mai ales când pleci la drum lung ori când îți lași mașina nesupravegheată, instalează-ți și o camera de bord care să înregistreze fiecare mișcare și să ai dovezile necesare în cazul unui furt sau dacă vei fi implicat într-un accident rutier. 

Apelează la spații de depozitare sigure

Ca să îți păstrezi bunurile de valoare în siguranță, ai nevoie de spații de depozitare speciale în care să le plasezi. În funcție de mărimea și valoarea obiectelor respective, poți apela la casete de valori ori la seifuri. Ideal ar fi să nu le ții pe toate în același loc, fiindcă pagubele ar putea fi uriașe dacă acele lucruri vor fi sustrase ori distruse, deci, riscul de a le pierde pentru totdeauna este unul considerabil. Pe de altă parte, pe lângă hoți, ia în calcul și aspectul calamităților ce pot apărea. Drept urmare, o metodă suplimentară de securitate este să îți instalezi detectoare cu senzori pentru fum, gaze, incendiu sau inundație. În același mod, ai putea să-ți asiguri bunurile ca să fii despăgubit în cazul unui incident. 

Deci, stabilește-ți un buget de investiții, iar în funcție de nevoile tale, apelează la măsurile de securitate potrivite pentru tine și pentru locuința ta. De exemplu, fie că stai la curte sau nu, poți să îți iei un câine de pază, care să fie ochii și urechile tale, mai ales când pleci în vacanță sau ești la muncă. De asemenea, atunci când vine vorba de metode de siguranță, un alt aspect important de care să ții cont este discreția. Așadar, nu îți expune viața personală pe rețelele de socializare și nu oferi detalii prețioase cu privire la ceea ce deții ori când urmează să pleci de acasă pentru o perioadă lungă. Pentru că hoții vor specula fiecare informație pe care o dezvălui. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top