Stiri

Sfaturi utile pentru intretinerea hornului de semineu

Mentinerea hornului intr-o stare de buna functionare este la fel de important precum si siguranta de a sti ca semineul in sine este functional si nu are nici o problema. Fara horn, un semineu nu ar putea functiona si nu ar da randamentul dorit. De multe ori probleme prezentate de semineu, cum ar fi un randament scazut sau imposibilitatea de a mentine un foc aprins, pot fi strans legate de horn.

Asadar, este important sa intretinem hornul la fel de bine cum intretinem semineul. Fara a putea trage aer corepunzator prin horn si fara a putea lasa fumul si gazele de ardere sa iasa in exterior, semineul nu numai ca ar fi nefolositor, dar ar fi si periculos. Un horn neintretinut poate crea o serie de probleme, de la fum in interiorul locuintei, la probleme mult mai periculoase, cum ar fi lasarea monoxidului de carbon sa intre in casa si incendii pe horn cauzate de depuneri de creozot.

Din fericire, sunt cateva lucruri simple care te vor ajuta sa iti intretii hornul de semineu mult mai usor si sa sporesti, in acelasi timp, confortul si siguranta oferite de semineul tau. Asadar, ia aminte la sfaturile prezentate mai jos deoarece sunt extrem de utile in mentinerea functionalitatii unui horn si in prevenirea problemelor.

Instaleaza un cap de cos

Capul de cos este deosebit de util din mai multe puncte de vedere. Va preveni intrarea obiectelor in interiorul cosului, cum ar fi frunze si crengi, ce pot crea blocaje si diminua eficienta hornului. In acelasi timp, va tine pasarile la distanta si nu le va lasa sa isi contruiasca cuiburi deasupra gurii hornului, si va diminua gradul de umiditate din horn prin protejarea acestuia de precipitatii.

Foloseste lemne uscate si de calitate superioara

Desi este adevarat ca nu se poate evita depunerea de creozot in interiorul hornului, se poate diminua cantitatea acestei substante prin utilizarea lemnelor ce ard curat. Acest tip de lemne este cel uscat cel putin 6 luni, in mod ideal 9 luni, ce prezinta un grad redus de umiditate si genereaza putin fum pe timpul arderii, producand mai mult aer cald. Cand folosim acest tip de lemne, creozotul generat este mai mult sub forma de pulbere, asemenea funinginei, si poate fi curatat cu usurinta cu ajutorul unei perii.

Inspecteaza hornul semineului in mod periodic

Este mai mult decat indicat sa chemi o echipa de specialisti sa inspecteze si sa curete, la nevoie, hornul semineului. Aceasta echipa va evalua starea hornului, se va uita dupa posibile deteriorari si pericole legate de horn, si te va ajuta la indepartarea creozotului, in special daca ai pe horn un tip de creozot lipicios si foarte greu de indepartat. Echipa Seminee Deus iti sta la dispozitie nu doar cu sfaturi, dar si cu profesionisti bine pregatiti care au toate cunostiintele necesare cu privire la construirea, intretinerea, si repararea semineelor pe lemne si a hornurilor acestora.

Asigura-te ca hornul este intr-o stare buna

Trebuie sa stii ca un horn nu se inspecteaza doar din interior. Ar trebui sa te uiti si la exteriorul hornului in mod periodic, ca sa observi anumite anomalii din timp. Poate mortarul a inceput sa se deterioreze sau poate anumite elemente au inceput sa se desprinda. Cu cat indetifici probleme mai repede, cu atat costurile generate de reparatii vor fi mai mici.

Verifica zona hornului din podul casei

Ideal ar fi ca periodic sa urci in podul casei tale si sa verifici zona pe unde trece hornul semineului. Ar trebui sa te uiti dupa semne de umezeala in prejma hornului, ceea ce inseamna ca apa de ploaie ajunge in horn. Apa in combinatie cu creozotul depus in horn vor crea un mix ce poate duce la o deteriorare semnificativa a structurii hornului. Asadar, este genul de problema care va trebui rezolvata cat mai urgent. De regula, daca instalezi un cap de cos corespunzator, nu vei avea probleme cu apa in interiorul hornului.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top