Stiri

Soft pontaj angajati – un instrument necesar pentru digitalizarea departamentului HR

Soft pontaj angajati și soft organigrama reprezintă două soluții software cu ajutorul cărora modificarea structurii organizatorice și pontajul angajaților au putut fi realizate chiar și de la distanță.

În contextul telemuncii, pontajul angajaților, la fel ca multe alte activități HR au trebuit să treacă în mediul online. Astfel, companiile au apelat la instrumente digitale care să le ușureze munca și care să se plieze pe noile nevoi de business.

Ce reprezintă un soft pontaj angajati și un soft organigrama?

Două instrumente la care au apelat specialiștii HR pentru eficientizarea muncii de la distanță au fost: soft pontaj angajati și soft organigrama.

Primul instrument se referă la o soluție software cu ajutorul căreia angajații își pot înregistra orele de muncă direct din interfața aplicației. Mai mult, pentru a se plia pe nevoile curente, multe astfel de soft-uri au introdus în cadrul lor și așa-numitele cereri de „Work from Home”. Astfel, angajatul se înregistrează în aplicație, urmând să selecteze perioada în care va lucra de acasă. Ulterior, cererea respectivă va fi trimisă spre aprobare superiorului său.

Un al doilea instrument important, în special pentru companiile cu o fluctuație de personal ridicată, îl reprezintă un soft organigrama. Acesta, te ajută să actualizezi structura organizatorică a unei firme și să aloci oricând noi elemente. Mai mult, printre principalele caracteristici ale unui soft organigrama se numără: vizualizarea tuturor subsidialelor și a departamentelor din companie, generarea organigramelor cu diferite grade de complexitate, vizualizarea grafică a posturilor și atribuțiilor fiecărui angajat.

Cum te ajută cele două instrumente în contextul telemuncii?

Acum că am punctat ce reprezintă fiecare soluție software, vom veni să îți prezentăm avantajele de a include atât un soft pontaj angajati, cât și un soft organigrama în planul de digitalizare din compania ta.

În primul rând, un soft pontaj angajati îi oferă atât specialistului HR, cât și angajaților din companie o mai mare independență atunci când vine vorba de procesul de pontare. Înainte de implementare, compania alege metoda prin care se va efectua procesul de pontare: prin trecerea zilnică în interfața aplicației a datelor de intrare-ieșire, prin trimiterea cererilor pentru zilele de telemuncă, prin introducerea unor programe prestabilite de către specialiștii HR pentru fiecare angajat. Ulterior, datele vor fi colectate în funcție de metoda stabilită, urmând a fi transmise către software-ul de calcul salarial. Astfel, întregul proces este optimizat ca timp și ca acuratețe.

Revenind la cel de-al doilea instrument, soft organigrama, acesta poate fi util pentru companiile care oferă angajaților posibilitatea de muncă în sistem hybrid. Mai exact, prin intermediul acesteia se pot vizualiza relațiile de interdependență dintre angajați sau dintre departamente. Astfel, programul de venit la birou poate fi stabilit în funcție de relațiile existente între aceștia. Mai mult, structura organizatorică poate fi modificată în orice moment, cu un minim de efort.

Descoperă True HR, un soft resurse umane complex

Dacă simți că ultima perioadă te-a luat pe nepregătite, este momentul să îți îndrepți atenția către soluții software complexe, care să te ajute în dezvoltarea afacerii tale. True HR este o soluție software pentru resurse umane care conține 19 funcționalități distincte pentru a acoperi majoritatea nevoilor unui departament HR. Mai mult, producătorii soluției au o vastă experiență pe piața românească, în prezent colaborând cu peste 500 de clienți și parteneri. Dacă ești interesat să afli mai multe, ia legătura cu specialiștii UCMS by AROBS prin office@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424.

Sursă foto: Freepik.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top