Diverse

Solutiile optime pentru foarte multe aplicatii industriale, sunt reprezentate de encodere Baumer!

Un encoder este un dispozitiv prin intermediul caruia se poate controla miscarea unui dispozitiv de operare. Encoderele pot ajuta la determinarea vitezei sau pozitiei unui motor sau a altor echipamente in miscare, astfel, fiind mult mai usor de controlat pentru operator.

Practic, encoderele convertesc miscarea intr-un semnal electric care poate fi citit de un anumit tip de dispozitiv de control, intr-un sistem de control al miscarii, de exemplu, un contor. Acest dispozitiv trimite un semnal de feedback care poate fi utilizat pentru a determina indici precum pozitia, viteza sau directia. Un astfel de dispozitiv de control poate utiliza aceste informatii pentru a trimite o comanda pentru o anumita functie.

Exista mai multe tipuri de encodere, pentru diverse intrebuntari. Acestea pot fi liniare sau rotative. Dupa cum sugereaza si denumirile, „liniar” si “ rotativ”, un codificator liniar raspunde la miscarea de-a lungul unei cai, in timp ce un codificator rotativ raspunde la miscare de rotatie.

  • Encoderul liniar este un senzor care codifica pozitia, care citeste scala pentru a converti pozitia codificata intr-un semnal analogic sau digital, care poate fi apoi decodat printr-o citire digitala sau printr-un controler de miscare.
  • Un encoder rotativ care se mai numeste si encoder de arbore, este un dispozitiv electromecanic care converteste pozitia unghiulara sau miscarea unui arbore sau axa intr-un cod analogic sau digital. Codificatoarele rotative sunt utilizate intr-un numar mare de aplicatii care necesita o rotatie precisa nelimitata a arborelui, inclusiv pentru comenzi industriale si robotica.

De asemenea este de mentionat si faptul ca encoderele pot include si un al treilea canal de iesire, adica un semnal de zero sau de referinta, furnizand un singur impuls la fiecare rotatie efectuata. Acest impuls se poate utiliza singur si poate determina o pozitie de referinta precisa. Acest semnal este denumit Terminal-Z sau index pentru marea majoritate a encoderelor.

Encoderele pot produce semnale incrementale sau absolute. Semnalele incrementale nu indica pozitia specifica, ci doar daca pozitia s-a schimbat. Pe de alta parte, encoderele absolute utilizeaza un „cuvant” diferit pentru fiecare pozitie. Acest lucru se refera la faptul ca un codificator absolut ofera atat indicatia ca pozitia sa schimbat, cat si o indicatie a pozitiei absolute a codificatorului. Un encoder incremental are rolul de a genera un tren de impulsuri care poate fi utilizat pentru a determina pozitia si viteza, iar un encoder absolut are rolul de a genera configuratii unice de biti pentru a urmari direct pozitiile.

Ca si utilizarea, la scara larga, encoderele sunt utilizate in exterm de multe aplicatii, inclusiv pentru un numar foarte mare de echipamente auto, echipamente de laborator, echipamente medicale, in robotica, in automatizarea fabricilor si in domeniul motoarelor electrice.

Pentru ca aplicatiile care folosesc encodere sa poata rula corespunzator, aceste dispozitive care au rolul de a converti miscarea intr-un semnal electric, trebuie sa fie foarte precise, deci de cea mai buna calitate, astfel incat toate operatiunile necesare sa poata fi duse la bun sfarsit fara nici un fel de problema.

Astfel de encodere superioare calitativ, sunt disponibile pe magazinul online Sensodata.store.ro, unde va este pusa la dispozitie o gama foarte variata de encodere baumer, acestea fiind recunoscute in domeniu pentru eficienta si durabilitatea de care au dat dovada in timp, in utilizare, in diverse aplicatii industriale si nu numai.

Sensodata.store.ro este un distribuitor de senzori industriali si solutii industriale personalizate, fiind un reprezentant oficial al producatorilor precum Baumer si Schmersal, pentru piata de la noi. De asemenea, gama totala de produse este una extrem de mare, acoperind o foarte mare varietate de nevoi, fiind impartita in urmatoarele categorii de produse precum aceste encodere baumer, senzori de nivel, senzori de forta, senzori detectie, incliniometre, turnuri luminoase, butoane capacitive, senzori pentru masurare a distantei, senzori smart si lista poate continua.

In ceea ce priveste encoderele, pe site-ul acestora vom gasi urmatoarele:

  • Accesorii
  • Encoder absolut
  • Encoder incremental
  • Encodere detectie rotatii
  • Encodere masura liniara
  • Heavyduty

Astfel de encodere sunt esentiale deoarece  in orice aplicatie, procesul este acelasi si se refera la faptul ca un numar este generat de codificator si trimis catre controler, care apoi trimite un semnal catre aparat pentru a efectua o functie.

De exemplu, in cadrul liniilor automate de asamblare, encoderele ofera reactii de miscare robotilor care se ocupa de sarcinile respective. Astfel, pe o linie de asamblare a autovehiculelor, encoderele reprezinta o asigurare a faptului ca, de exemplu, bratele de sudura robotizate, ori masinariile automate pentru vopsit si asa mai departe, in general tot ceea ce reprezinta automatizare, ofera informatiile corecte pentru ca operatiunile sa fie realizate exact asa cum au fost programate.

Acestea fiind spuse, desi in aparenta encoderele par niste simple piese metalice oarecare, rolul lor este unul cu adevarat important in aplicatiile industriale. Deci, daca veti fi in cautarea unor encodere, trebuie sa aveti garantia ca urmeaza sa achizitionati dispozitive de cea mai buna calitate, care de asemenea trebuie sa fie furnizate de catre o firma sau companie de specialitate.

Apeland la produsele si serviciile celor de la Sensodata.store.ro, veti face cea mai buna alegere, indiferent de nevoile pe care le aveti. Raportul calitate/pret este unul mai mult decat avantajos, iar dupa ce le veti pune in functiune, cu siguranta va veti multumi mai tarziu pentru faptul ca ati apelat la cei de la Sensodata.store.ro. Toate detaliile va sunt puse la dispozitie la numai un simplu click distanta, astfel ca sunteti invitati sa accesati pagina lor web, pentru a putea cunoaste toate detaliile de care aveti nevoie.

 

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top