Business

Sprijinire excavatie cu palplanse metalice pentru maluri sigure

sprijinire excavatie

Palplansele se realizeaza folosind tevi de diferite diametre, precum si un alt tip de metal laminat. Palplansele sunt utilizate pentru sprijinire excavatie si limiteaza complet prabusirea peretilor. Principalul avantaj al acestei metode este ca instalarea unei palplanse de tabla este mai ieftina decat peretii din beton. In plus, palplansele poate fi indepartate de pe sol si refolosite de mai multe ori, ceea ce face ca aceasta metoda sa fie cea mai putin costisitoare. Dezavantajul acestei metode este ca nu protejeaza impotriva patrunderii umezelii. Daca este nevoie de hidroizolarea gropii, atunci este recomandat sa se foloseasca palplanse metalice pentru sprijinire excavatie.

Palplansele sunt realizate sub forma unui profil din metal de inalta calitate. Atunci cand sunt conectate, protejeaza in mod fiabil solul impotriva alunecarii de teren si de fenomene similare in timpul constructiei. Profilele formeaza un fel de perete, care va servi drept protectie fiabila in timpul constructiei de poduri, baraje, chei si alte tipuri de lucrari care necesita protectie intr-un mediu saturat de apa. Palplansele Larsen implica o structura complexa si sunt mai scumpe.

Sprijinire excavatie – Palplanse

Palplansele pentru sprijinire excavatie sunt utilizate pe scara larga in constructiile de inginerie hidraulica in soluri saturate cu apa. Lamba si canelura care se intersecteaza impiedica intrarea apei in groapa. Cele mai comune forme sunt palplanse metalice cu sectiune transversala in forma de U, Z, H. Instalarea unei palplanse in pamant se realizeaza de obicei prin imersare in vibratii. Limitarea utilizarii palplansei este imposibilitatea scufundarii acestuia in solurile vrac cu includerea de resturi de constructie, precum si in solurile pietroase si semi-stancoase. In general, se accepta faptul ca palplansele sa poata fi folosite de mai multe ori pentru fixarea diferitelor excavatii.

Peretele ancorat este un sistem care se foloseste in sectorul constructiilor, in vederea stabilizarii sapaturilor de adancime. Acest sistem se caracterizeaza, in principal, prin utilizarea tijelor de ancorare (pretensionate sau posttensionate) care au capacitatea de a rezista fortelor care exercita presiune asupra peretelui, precum presiunea apei, a solului si suprasarcinile. Acestea pot fi identificate cu usurinta prin capetele de ancorare, care sunt vizibile pe toata lungimea peretelui atunci cand acesta este in constructie. Aplicarea lor este recomandata, datorita securitatii mai mari pe care o ofera fata de un zid de sprijin obisnuit, si desi sunt mai scumpe decat acesta din urma, executia lor este mult mai rapida.

Aceasta solutie se aplica sprijinire excavatie in lucrari de largire a drumurilor, pentru efectuarea de reparatii de defecte la marginile drumurilor, pentru executia de subsoluri, pentru terase si nivelarea parcelelor urbane inguste cu topografie neregulata, printre altele. Zidul ancorat este un proces de sustinere a sapaturilor in sens descendent. Pe masura ce sapatura avanseaza, perimetrul este sustinut. Aici se recomanda mentinerea excavatorului pe santier pentru a reduce timpul de executie al activitatii de excavare.

Tot procesul il gasesti pe https://terratestromania.ro/tehnologii/palplanse/.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top