Stiri

Stadionul în Iași va fi ridicat în apropierea Era Park din motive de siguranța

Cu doar câteva săptămâni în urmă, domnul primar al nostru a dezvăluit planurile pentru construirea unui nou stadion modern în oraș. Cu toate acestea, într-o întorsătură surprinzătoare, se pare că proiectul a fost mutat din considerente legate de securitatea națională, în apropierea Era Park Iași, zona unde, în viitor, va fi ridicat și magazinul Ikea.

Anunțând această decizie, primarul Mihai Chirica a explicat: „Dintr-o analiză extrem de complexă și având în vedere protecția împotriva situațiilor de urgență, am identificat amplasamentul potrivit pentru viitorul stadion, pe șesul Bahluiului, în apropierea Centurii și a legăturii către autostradă. Prin aceasta, eliberăm zona Moara de Vânt, deoarece, conform evaluărilor noastre privind riscurile, un stadion, o sală polivalentă și un spital, în caz de seism, incendiu sau alte condiții de risc, cum ar fi prăbușirea unui avion, având și aeroportul în apropiere, ar putea duce la un blocaj major.”

Capacitatea stadionului va fi limitată deoarece finanțarea va proveni din fondurile proprii ale municipalității. Pentru a susține proiectul, se va accesa un împrumut după aprobarea consilierilor locali.

Noul stadion va avea aproximativ 20.000 de locuri, iar designul său, sub forma unui inel, fără căi de acces exterioare, va măsura 371 de metri în diametru. Va fi o prezență impresionantă în orașul nostru. În ședința din martie, vom propune aprobarea primei tranșe a împrumutului de 100 de milioane de lei, pentru a demara proiectul. Având sprijinul clasei politice și păstrând parteneriatul cu PSD-ul, vom continua să guvernăm împreună și să investim, treptat, în realizarea obiectivelor noastre”, a subliniat primarul orașului Iași, subliniind hotărârea echipei de a duce acest proiect la bun sfârșit.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top