Stiri

Start sezonului de planificari pentru nuntile anului – fotografii va asteapta la targurile de profil

La putin timp dupa inceperea unui nou an incep sa se dezghete si lucrurile. Targurile de nunti sunt anuntate cu surle si trambite, acestea deja fiind o traditie, cu editii repetate. Pentru cei care urmeaza sa se casatoreasca, aceasta practica, un astfel de eveniment este fix ce trebuie, intrucat regasesc in acelasi loc furnizori de servicii de care nu se pot lipsi in organizarea unei nunti.

Programate sa aiba loc in luna februarie, targurile de profil aduc si pentru cei cu nunti programate in acelasi an o solutie. Cu alte cuvinte, nu este prea tarziu sa gaseasca un haristilist sau un fotograf cu o data libera undeva in mijloc de vara. Contrar practicii de a contracta cu cel putin un an inainte, iata ca si pe ultima suta de metri se mai pot gasi solutii.

Alegerea unui fotograf

Pentru cei aflati in cautarea unui fotograf disponibil este la fel de usor de a gasi la targuri optiuni. Din fericire sunt cel putin cateva, astfel ca si in termeni comparativi se poate alege la fel de bine. Totusi, pare sa fie o alegere bazata pe superficialitate. Ori cand vine vorba de amintiri pe care ti le creezi pentru totdeauna, cand stii ca ai o singura sansa de a trai acele momente unice in postura de mire si mireasa, parca merita mai mult sa depui un efort in a gasi fotograful potrivit.

Ce presupune acest lucru? O adevarata aventura, intrucat fotografii cu renume sunt oarecum vanati si doar un noroc mai face ca acesta sa aiba o data disponibila in sezonul de nunti imediat urmator.

Intalnesti, observi, alegi

Partea buna a targurilor este ca te poti intalni direct cu fotografii. Astfel, conteaza enorm de mult in ce mod si masura rezonezi cu stilul unora. Este evident ca munca ce il recomanda va fi cea selectata si expunsa la targ. Asadar daca doresti sa fii si mai convins de stilul sau poti oricand sa faci o cercetare, sa ii cauti pagina oficiala si albumele realizate.

Modul in care vei comunica cu fotograful este de asemenea relevant. Trebuie sa vezi dincolo de partea comerciala, de discursul pe care il prezinta fotograful. Este de la sine inteles ca are experienta si desigur tehnici de a vinde si de a se comporta eficient in relatia cu ai sai clienti/colaboratori. Din perspectiva unui client, este important a observa detalii si a descoperi aspecte ce tin de interesul sau. Unul dintre acestea se refera la experienta.

De ce ar fi aceasta relevanta? Pentru ca nuntile sunt, in frumusetea lor, evenimente dinamice, haotice, o lunga insiruire de traditii si momente interactive. Este evident ca este nevoie de un ochi vigilent, de un om cu experienta, de maini dibace si de cel care stie exact ce urmeaza. Asta ajuta in mod clar la o mai buna organizare a modului de fotografiere. Nu trebuie omis niciun moment, altfel ramane regretul de a nu fi captat un cadru anume. Chiar daca fotografiile sunt statice, acestea pot reda integral sirul de evenimente asa cum s-au petrecut, fara sa fie nimic omis.

Pretul, un motiv de controversa

Dupa ce se asigura ca au gasit persoana potrivita, ramane sa negocieze pretul. Cel putin asa considera logic cei interesati. Totusi, din respect pentru munca unui fotograf, acest lucru pare sa nu fie tocmai dorit. Pachetele pot varia, pot sa porneasca de la aproximativ 800 de euro – in functie de ceea ce se include in pachetul cu pricina.

Unele pachete sunt minim taxate, asadar aduci o jignire unui fotograf incercand sa obtii un pret mai mic al acestuia. Altele sunt impresionante pentru ca includ chiar si albumele foto printate, copertate cu piele sau sedinta foto post nunta. Depinde si de timpul pe care il petrece fotograful la nunta, daca exista sau nu ajutor al acestuia, de echipament si deci calitatea rezultatelor.

Nu in cele din urma, sunt apreciate recomandarile. Asta pentru ca prezinta mai multa incredere cel care a multumit pe deplin si alte preferinte si exigente. Poate fi vorba de Jadoris, poate fi vorba de nume mari. Nu va rezumati doar la cei care activeaza local, intrucat unii fotografi sunt dispusi si la deplasari.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top