Stiri

Știai că vara tenul tău are nevoie de o atenție sporită? Iată ce TREBUIE să faci!

Vara este anotimpul în care soarele ne este și cel mai bun prieten, dar și cel mai mare dușman, daca nu știm să ne protejăm corpul așa cum trebuie. Soarele extrem de puternic este nociv pentru păr și piele, deoarece le usucă foarte tare. În acest context, trebuie să acordăm o atenție sporită îngrijirii și hidratării pielii, în special cea a feței. Un ten uscat și pătat va fi inestetic, nesănătos, iar pe viitor poate duce la îmbătrânire prematură.

Care sunt pașii pe care TREBUIE să îi urmezi pentru ca vara asta să ai un ten radiant?

1) Hidratează-ți bine tenul!

Hidratarea este un element esențial în ritualul de îngrijire a tenului, deoarece oferă pielii strălucire, fermitate și rezistență la toți factorii externi. Pielea de pe față trebuie să se regenereze permanent și de cele mai multe ori consumul de apă și de legume nu este suficient. De aceea, trebuie ca măcar de două ori pe zi să ți-o hidratezi cu creme speciale, deoarece doar așa vei avea un ten frumos. Există o mulțime de creme hidratante, dacă ai și ceva riduri poți folosi o cremă antirid care va oferi și o hidratare sporită. Este important să alegi cremele potrivite pentru tipul tău de ten, astfel că dacă ai un ten normal ai nevoie de o cremă hidratantă, dacă ai ten uscat și sensibil ai nevoie de o cremă care să îl hrănească și să aibă și efect de calmare, iar pentru un ten gras ai nevoie de o cremă matifiantă.

2) Spală-te pe față dimineața și seara

Spălatul pe față este un ritual zilnic peste care nu trebuie să sari. Pe timpul nopții tenul se regenerează, astfel că dimineața el conține o grămadă de substanțe și impurități care trebuie îndepărtate cu apă rece. Seara, de asemenea, este recomandat să îți speli fața, deoarece tenul este încărcat de machiajul de peste zi, de praf și de celule moarte.

3) Tonifică-ți tenul!

Indiferent de tipul de ten pe care îl ai, loțiunea tonifiantă ajută la curățarea și regenerarea mult mai rapidă a acestuia. Trebuie, însă, să alegi o loțiune de tonifiere de calitate, care să fie potrivită pentru tenul pe care îl ai și care să nu îți usuce pielea, deoarece în această situație tenul tău va arăta extrem de uscat și lipsit de hidratare.

4) Folosește bază pentru machiaj

Înainte de a-ți aplica fondul de ten, este extrem de important să aplici o cremă hidratantă care să mai atenueze din efectul agresiv pe care orice fond de ten îl are asupra feței. De asemenea, niciodată să nu dormi cu machiajul pe față, deoarece tenul are nevoie să respire iar machiajul închide complet porii. Dacă nu te demachezi, riști să dezvolți probleme cu acneea, pete sau iritații.

În concluzie, deși trebuie să ai grijă de tenul tău pe toată perioada anului, vara trebuie să îi acorzi o atenție sporită. Din cauza temperaturilor mari, a umidității și a soarelui puternic tenul suferă și are nevoie de hidratare permanentă, așa ca ai grijă de el!

Photo: Shutterstock.com

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top