Stiri

Surpriză pentru posesorii de Tesla: Iași, Bacău și Deva vor primi stații Supercharger

Supercharger Tesla din Iași

Recent, fanii Tesla din Iași, Bacău și Deva au avut parte de o veste plăcută: aceste orașe au câștigat la vot pentru a găzdui câte o stație Supercharger. Chiar dacă momentul exact al construcției nu este încă cunoscut, entuziasmul este mare, mai ales că există posibilitatea ca aceste stații să fie deschise și altor mărci de automobile electrice.

Aceste victorii vin în urma unei tendințe deja observate în Brașov, care a câștigat în trimestrul al treilea al anului trecut. În cazul în care mobilizarea continuă în același ritm, există speranța ca și alte orașe să primească stații Supercharger în competițiile viitoare. Un astfel de exemplu este Brăila sau Galați, care ar putea să beneficieze de astfel de facilități, având în vedere importanța lor în infrastructura de transport din țară.

Deși mai sunt de așteptat încă 1-2 ani până la deschiderea noilor stații, progresul a fost rapid până acum. În mai 2021, a fost inaugurat primul Supercharger din România, în Promenada București. Cu peste 3000 de mașini Tesla vândute în 2023 în țară, există speranțe că lucrurile se vor mișca și mai repede în viitor.

Un alt punct de referință pentru șoferii Tesla este Supercharger-ul din Mega Mall București, unde mulți își încarcă mașinile aproape mereu. Accesul este ușor, iar cele 14 stații de încărcare sunt de obicei disponibile. De asemenea, acestea sunt deschise și altor branduri auto, oferind o diversitate de opțiuni pentru proprietarii de mașini electrice.

Informația despre locul primului Supercharger Tesla din Iași, situat în zona Tudor Vladimirescu, este deosebit de interesantă pentru comunitatea locală de șoferi ai acestor vehicule electrice. Acestă amplasare strategică va oferi acces facil pentru încărcarea mașinilor Tesla într-o zonă centrală și bine conectată a orașului. Pe site-ul Tesla se specifica faptul ca deschiderea este preconizata pe anul 2026.

 

Locația în zona Tudor Vladimirescu se dovedește a fi o alegere ideală, având în vedere accesul ușor la principalele rute și artere rutiere din Iași. De asemenea, apropierea de diverse puncte de interes, precum centre comerciale, restaurante și facilități recreative, va facilita și mai mult experiența utilizatorilor de Tesla în timpul procesului de încărcare.

Această veste aduce un val de entuziasm în rândul posesorilor de mașini Tesla din Iași și împrejurimi, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de servicii de încărcare rapide și eficiente într-o locație convenabilă. În plus, deschiderea unui Supercharger Tesla în zona Tudor Vladimirescu va contribui la promovarea mobilității durabile și a vehiculelor electrice în regiune.

Cu această nouă adiție la infrastructura de încărcare pentru mașinile electrice, se întărește angajamentul Tesla față de extinderea rețelei sale de Supercharger-uri și promovarea utilizării vehiculelor electrice în întreaga lume.

Pe plan internațional, se observă și progrese impresionante. De exemplu, în Florida este planificată deschiderea unei stații Supercharger cu nu mai puțin de 200 de posturi de încărcare! Opt dintre acestea vor avea chiar și spațiu pentru remorci, pentru cazurile în care șoferii trebuie să transporte obiecte voluminoase.

Dintre aceste posturi, 160 vor folosi un sistem inovator numit PSU (Prefabricated Supercharger Unit), care constă în patru încărcătoare montate într-o bucată de beton cablată, ușurând procesul de instalare. Așadar, viitorul stațiilor Supercharger pare să fie unul promițător, atât în România, cât și la nivel global.

Sursa

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top