Auto - Moto

A fost lansată noua Tesla Model 3 Facelift

Tesla a făcut anunțul astăzi, dezvăluind noul Model 3 și punând mașina la dispoziția clienților pentru precomandă. Cei interesați pot comanda noul Model 3, iar livrările sunt programate să înceapă în lunile octombrie-noiembrie 2023. O veste importantă pentru iubitorii de mașini electrice care așteptau cu nerăbdare noul model Tesla.

După luni de anticipare și scurgeri de informații, a fost dezvăluită oficial noua mașină, numită neoficial “Highland”. În ciuda speculațiilor anterioare privind stopurile tip lightbar, versiunea finală vine cu stopuri tradiționale, dar integrate în mod elegant în haion.

O observație notabilă este remodelarea subtilă a părții frontale a mașinii. Farurile sunt acum mai plate și mai puțin proeminente, iar capota a fost reproiectată pentru o aerodinamică îmbunătățită, ceea ce ar putea duce la o autonomie crescută. În partea din spate, stopurile au fost integrate ingenios în haion. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce alte caracteristici ne rezervă acest nou model.

Noua mașină ‘Highland’ dezvăluită: Schimbări subtile în design

Cu lansarea recentă a noului model, interiorul mașinii oferă unele elemente familiare, amintind de popularul Tesla Model Y. Ecranul generos de 15,4 inci din centru rămâne în centrul atenției, dar acum cu un bezel mai subțire. Mai mult, sub ecran există acum un spațiu dedicat încărcării wireless a două telefoane, ceea ce adaugă o notă practică.

În ceea ce privește depozitarea, volumul generos de stocare se regăsește sub ecran, în cotiera centrală și în panourile ușilor. Un aspect notabil este faptul că toate scaunele sunt acum încălzite, iar cele din față beneficiază și de funcția de ventilație.

Bordul mașinii pare să renunțe la elementele din lemn prezente pe Model Y, optând în schimb pentru o construcție din aluminiu, conferind un aspect modern și rafinat. În partea din spate, putem observa apariția unui ecran de 8 inci în coada cotierei centrale. Acesta poate fi utilizat de pasagerii din spate pentru a regla ventilația și încălzirea în scaune, dar și pentru divertisment. Mașina vine echipată cu servicii de streaming precum YouTube, Netflix și Disney, iar acum pasagerii din spate pot avea acces la acestea în timpul călătoriilor. O incursiune în viitorul tehnologiei auto!

Odată cu lansarea noii versiuni, putem observa câteva inovații notabile în interiorul Model 3. Un aspect remarcabil este noul design al plafonului panoramic, care rămâne împărțit în două bucăți, separate central de o bară stabilizatoare. Această soluție a fost menținută de la modelul anterior. Cu toate acestea, Model Y continuă să fie singurul model care dispune de un plafon panoramic dintr-o singură bucată, deși avantajul său poate fi discutabil, mai ales în cazul unor situații precum accidentele sau spargerea.

Un alt element interesant adus de noul Model 3 este prezența unor lumini ambientale extinse. Conturul luminos poate fi personalizat pe portiere și pe bord, oferind o notă subtilă de culoare. Aceeași soluție de iluminare ambientală se poate observa și în cazul fotografiilor spion cu modelul Cybertruck.

În ceea ce privește funcționalitatea, porturile USB-C furnizează fiecare până la 65W putere de încărcare, asigurând astfel o încărcare rapidă pentru dispozitivele conectate. De asemenea, sistemul audio a fost îmbunătățit, integrând 17 boxe, două subwoofere și două amplificatoare pentru variantele Long Range și 9 boxe, un subwoofer și un amplificator pentru variantele Standard Range ale mașinii. Aceste îmbunătățiri promit o experiență audio de înaltă calitate pentru pasageri.

Noua interfață a volanului: Butoane tactile și fizice în locul manetelor

Una dintre schimbările notabile aduse de noul model este în ceea ce privește volanul mașinii. Design-ul acestuia a fost modificat semnificativ, cu eliminarea manetelor din spatele volanului, care au fost înlocuite cu butoane fizice și tactile. Această schimbare aduce o nouă dimensiune în controlul mașinii, oferind șoferului posibilitatea de a ajusta diverse setări, inclusiv modurile PNDR de condus și sistemul pilot automat, direct de pe volan. Această inovație promite o experiență de conducere mai intuitivă și mai personalizată pentru șoferi.

Preturi Tesla Model 3

– Tesla Model 3 tracțiune spate: 42.990 euro, autonomie 513 km WLTP, suta în 6,1 secunde.
– Tesla Model 3 Long Range (dual motor): 50.990 euro, autonomie 629 km WLTP, suta în 4,4 secunde.

Când vine vorba de noul Tesla Model 3, simplificarea este cuvântul cheie. Opțiunile suplimentare se reduc la câteva elemente, cum ar fi alegerea culorii vopselei, posibilitatea de a adăuga un cârlig de remorcare sau opțiunea pentru autopilotul avansat, care adaugă funcționalități precum schimbarea automată de bandă pe autostradă. În esență, configurația de bază la prețul menționat se potrivește pentru majoritatea cumpărătorilor, acoperind până la 90% dintre cerințe. Și, cu posibilitatea de a beneficia de programul Rabla Plus, prețul poate scădea chiar cu aproximativ 10.000 de euro, făcând achiziția unei astfel de mașini și mai atractivă.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top