Stiri

Taximetriştii ieşeni, afectaţi de criză

Criza financiară a început să se resimtă şi în buzunarele taximetriştilor. „De vreo două luni am simţit că au dipărut o parte dintre clienţii care ne solicitau aproape zilnic. Mă refer la cei din fabrici, marile magazine, care făceau frecvent comenzi la noi. Acum este foarte greu. Au rămas puţini clienţi din cei vechi. Mulţi ieşeni preferă să ia un autobuz şi să mai strângă din bani”, ne-a spus Cristi Boicu, taximetrist. La fel de pesimist este şi un alt „coleg de stradă” care, deşi practică meseria mulţi de ani, spune că faţă de anul trecut, când de sărbători era mare agitaţie, în acest an a fost mai multă linişte.

Dacă cei mai mulţi şoferi de taxi au făcut sacrificii şi au rămas pe trasee şi de sărbători, unii şi-au scurtat ziua de muncă şi au preferat să stea cu familia. „A fost ceva mişcare în perioada de dinaintea Crăciunului sau a Revelionului. Atunci oamenii aveau bagaje, sacoşe cu cumpărături şi erau obligajaţi să ia un taxi. De ajunul Anului Nou am stat până la şapte seara, am făcut ceva bani şi apoi am plecat acasă”, precizează Aurel Ciobanu. Bărbatul spune că, la fel ca în orice an, au fost şi zile când a plecat acasă doar cu 50 lei, dar şi zile mai bune, când veniturile zilnice depăşeau câteva sute de lei. Dacă sărbătorile nu au umplut buzunarele taximetriştilor, în luna ianuarie se aşteaptă din nou o perioadă de sărăcie. ,,Merge prost de foarte mult timp. Nu mai sunt foarte mulţi clienţi, spre deosebire de alte perioade. În ianuarie intrăm din nou în regres”, spune Vasile Podină.

SURSA: Adevarul

Doresti sa comanzi un TAXI in Iasi ? atunci viziteaza aceasta pagina.

Facebook Comments

1 Comment

1 Comment

  1. Valentin

    January 5, 2009 at 6:21 pm

    Cred si eu, asa le si trebuie in Iasi e cel mai mare tarif perceput pe km, in Bucuresti e 1,6RON ziua si noaptea 1,8 RON, in Brasov este 1,16RON pe kilometru si exemplele pot continua. Foarte bine asa va trebuie sa stati cu masinile pe dreapta daca practicati tarife din astea fabuloase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top