Diverse

Te gandesti la epilare dioda laser? Iata tot ce trebuie sa stii!

Parul facial si corporal nedorit poate afecta modul in care ne simtim, interactiunile noastre sociale, ceea ce purtam si ceea ce facem. In special pentru femei, parul reprezinta un impediment in afisarea unor tinute. Si in cazul barbatilor anumite parti ale corpului, acoperite cu par, nu sunt tocmai OK de afisat. Optiunile pentru camuflarea sau indepartarea parului nedorit includ smulgerea, barbierirea, decolorarea, utilizarea cremelor si epilarea folosind un dispozitiv care scoate mai multe fire deodata sau epilarea cu ceara. Optiunile de epilat pe termen mai lung includ electroliza, care utilizeaza un curent electric pentru distrugerea foliculilor individuali de par si terapia de epilare dioda laser.

Deci, ce este terapia cu dioda laser? Ce poate realiza? Si care sunt efectele secundare?

Cum functioneaza tratamentul cu laser?
Laserele emit o lungime de unda a luminii cu o singura culoare specifica. Cand este directionata catre piele, energia din lumina este transferata pe piele si pe melanina pigmentara a parului. Acest lucru incalzeste si deterioreaza tesutul din jur. Dar pentru a indeparta parul permanent si pentru a minimiza deteriorarea tesutului din jur, laserul trebuie sa fie directionat catre celule specifice. Acestea sunt celulele stem ale foliculului de par, care se regasesc intr-o parte a parului cunoscuta sub numele de bulb. Laserul trebuie sa fie directionat catre celulele stem care stau in bulbul parului. Deoarece suprafata pielii contine si melanina, care nu trebuie deteriorata, cei care apeleaza la acest tratament sunt rasi cu atentie inainte de tratament.

Laserul va indeparta definitiv parul?
Tratamentul cu dioda laser poate fie sa reduca permanent densitatea parului, fie sa indeparteze definitiv parul nedorit. Reducerea permanenta a densitatii parului inseamna ca unele fire vor reaparea dupa o singura sedinta de terapie, iar cei care doresc epilarea vor avea nevoie de tratament laser continuu. Indepartarea permanenta a parului inseamna ca niciunul dintre firele de par din zona tratata nu va reaparea dupa sedinta de terapie cu laser.

Daca parul este indepartat definitiv sau doar redus in densitate este influentat de:
-culoarea si grosimea firelor de par ce vor fi tratate;
-culoarea pielii pacientului;
-tipul si calitatea laserului utilizat;
-competenta si instruirea persoanei care opereaza laserul.
La Icon Beauty Studio, laserul este utilizat numai de personal calificat si pregatit, pentru a oferi rezultate optime.
De cate sedinte de tratament vei avea nevoie?
Numarul de sedinte cu dioda laser de care ai nevoie depinde de tipul de piele pe care il ai. Se numeste clasificare pe scala Fitzpatrick. Aceasta scala va clasifica pielea dupa culoare, sensibilitatea la soare si probabilitatea de a se bronza. De exemplu, pielea palida sau alba, care se arde usor si rareori se bronzeaza este Fitzpatrick tip 1 si 2. Persoanele cu parul inchis la culoare pot obtine de obicei indepartarea definitiva a parului cu 4-6 sedinte la fiecare 4-6 saptamani. Persoanele cu parul deschis vor obtine, in general, o indepartare de moment a parului si, dupa cateva sedinte de tratament, ar putea avea nevoie de 6-12 sedinte la distanta de o luna. Cu cat pielea este mai inchisa si cantitatea de par mai mare sau firele mai groase, cu atat va dura mai mult tratamentul.

De ce fel de efecte secundare sau complicatii ar trebui sa fii constient?
Ti se va recomanda sa porti ochelari de protectie in timpul tratamentului pentru a preveni vatamarea ochilor. Vei experimenta, de asemenea, unele dureri in timpul tratamentului, in special in primele cateva secunde. Insa aceasta durere va disparea si, cu cat mai multe sedinte, cu atat durerea va fi mai mica. Iti vei simti pielea fierbinte timp de 15-30 de minute dupa tratamentul cu laser. Pot exista roseata si umflaturi pana la 24 de ore. Efectele secundare mai grave includ vezicule, prea multa sau prea putina pigmentare a pielii sau cicatrici permanente. Acestea apar in general la persoanele cu un bronz recent sau cand setarile laserului nu au fost ajustate corespunzator. Alternativ, aceste efecte secundare pot aparea atunci cand pacientii iau medicamente care afecteaza raspunsul pielii lor la lumina soarelui.

Conteaza tipul de laser?
Tipul de laser nu numai ca influenteaza cat de bine functioneaza, ci va influenteaza sansele de efecte secundare. Dispozitivele cu lumina pulsata intensa (IPL) nu sunt dispozitive laser, ci lampi cu blit care emit simultan mai multe benzi de lumina. Acestea functioneaza intr-un mod similar cu laserele, desi sunt mai putin eficiente, si sunt mult mai putin susceptibile de a indeparta definitiv parul. Pentru a minimiza riscul de deteriorare a celulelor producatoare de melanina pe suprafata pielii, alegerea laserului si modul in care este utilizat poate fi metoda cea mai potrivita.
In orice caz, epilarea cu ajutorul diodei este o metoda din ce in ce mai populara de indepartare a perului nedorit. Sa nu te gandesti ca epilarea se va face doar pe picioare. Epilarea se poate face in zona axilelor, abdomenului, feselor, spatelui, zona inghinala si chiar pe fata. In functie de zona, de asemenea, se vor stabili si numarul de sedinte.
La Icon Beauty Studio te poti programa online pentru o astfel de sedinta. Aici, dupa cum spuneam, vei intalni experti care vor stabili exact tipul de tratament care ti se potriveste si numarul de sedinte pe care le vei face. Nu trebuie sa te astepti ca parul sa dispara dupa prima sedinta, ci va trebui sa ai rabdare si sa urmezi sfaturile intocmai. Mai mult, evita expunerea la soare dupa sedintele de epilare definitiva. De aceea, acesta aprioada este cea mai potrivita pentru a incepe sedintele de epilare cu dioda laser. Astfel, daca incepi de pe-acum, pana la vara viitoare vei fi indepartat tot parul care iti afecteaza atat de mult aspectul.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top