Diverse

Tehnologia ecologică a sistemelor de climatizare

In continuare într-un dispozitiv de aer condiționat magnetic, aliajul acționează ca “agentul frigorific” și apa  va face transferul de căldură, eliminând necesitatea hidroclorflorocarbon (HCFC) utilizati în aparatele de aer condiționat tradițional. În timp ce cele mai vechi aliaje magnetocalorice au fost  fie toxice, fie prohibitive, cele mai recente materiale magnetocalorice sunt eficiente din punctul de vedere al costurilor și mediului înconjurător.

Aparatele de aer condiționat magnetic necesită energie electrică, dar motorul care rotește discul care conține aliaj magnecalacoric este de așteptat să fie mult mai eficient decât compresorul necesar pentru a rula un dispozitiv de aer condiționat tradițional. Potrivit unui articol din 2013, în Amerronautics,  compania Astronautics speră să aibă un prototip până în 2019, care utilizează doar două treimi mai putina energie electrică decat  un aparat de aer condiționat cu tehnologie inverter convențional pentru a oferi aceeași cantitate de răcire si incalzire.

Există un  aparat de aer condiționat magnetic în viitorul tău?

În plus față de cercetătorii menționați mai sus, mai multe companii private, universități și agenții guvernamentale din întreaga lume, explorează tehnologia magnetică de răcire pentru aplicații industriale și interne, inclusiv aer condiționat, refrigerare și climatizare.

Laboratorul național de la Universitatea Tehnică din Danemarca își desfășoară un proiect “Magcool”, în timp ce cercetarea de la unitatea de la Penn și a altor state universități au avansat înțelegerea principiilor magnetocalorice, ajutându-ne să înțelegem de ce  un material ar putea să răcească mai eficient decât altul. În 2009, BASF și Delta Electronics au anunțat un parteneriat corporativ pentru a dezvolta noi sisteme de răcire magnetocalorice și “explorarea oportunităților de generare  de energie magnetocalorică”. Dar, cat de mult ca ne-ar plăcea să  avem astăzi această posibilitate de racorire, disponibilitatea comercială a aerului  conditionat magnetic este de asteptat cel puțin cativa ani și vor fi cel mai probabil, industriale si nu casnice.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top