Stiri

Tendinte educationale 2019 tinerii invata limba germana

Limba germană crește în popularitate de la an la an, iar copiii și tinerii din România o preferă altor limbi deoarece văd în ea o oportunitate pentru viitor. La Kinder KulturHaus copiii învață limba germană, copii au varste de la 4 la 16 ani în cadrul cursurilor interactive alături de profesori fluenți și dedicați.

Preconcepția că germana este o limbă grea sau dificil de asimilat este înlăturată prin dragul de a veni la curs și conexiunea foarte bună cu trainerii pe care o au copiii care  participă la cursurile organizate de KinderKulturHaus.

Cursurile pentru adulți se desfășoară sub egida German Kulturhaus și sunt dedicate exclusiv persoanelor care vor să învețe limba germană de la începători până la avansați. Pentru aceștia limba germană relevă posibilități foarte bune de angajare în București unde o sumedenie de firme cu profil german oferă joburi foarte atrăgătoare, iar alții își doresc să urmeze o carieră într-o țară vorbitoare de limba germană.

Adulții nu au dificultăți la învățarea limbii germane, singura diferență între ei și copii este faptul că cei din urmă au avantajul de a nu fi perturbați de atâta informație și de a-și menține mintea limpede. Metodele de a învăța prin joc și interacțiune îi atrage și îi menține mai mult timp atenți.

Avantajul adulților este că ei cu puterea de concentrare mult mai dezvoltată și pot rămâne atenți mai mult timp. De asemenea ei au capacitatea să parcurgă un nivel de învățare a limbii într-un timp mai scurt față de copii.

Astfel un modul de limba germană la adulți cuprinde în jur de 36 ore didactice care se desfășoară pe parcursul a ceva mai mult de 2 luni, iar la copii un modul se derulează pe parcursul unui semestru școlar și cuprinde aproximativ 64 ore didactice.

Atât grupele de adulți cât și cele de copii sunt astfel structurate încât să permită o participare activă la curs fiecărui participant, iar atenția trainerului să poată fi dedicată fiecărui cursant în parte. Acest lucru e posibil datorită numărului restrâns de participanți la grupe, între 4 – 8 persoane.

Cursurile de adulți pot fi regăsite pe site-ul https://www.germankulturhaus.ro/, iar o selecție de cursuri de limba germana cu reducere de 30% astfel că prețurile încep de la 735 lei per modul până la 1200 lei. Înscrierile se fac la cursurile deschise pe site prin mail sau prin formularul de contact, iar în afară de cursurile pentru începători, se programează o evaluare de nivel. Aceasta este telefonică împreună cu unul din traineri și online.

Costurile pentru cursurile dedicate copiilor diferă în funcție de frecvență. Un curs pentru preșcolari se desfășoară o dată pe săptămână, 2 ore didactice unite, pe tot parcursul semestrului școlar și se achită în 2 rate în valoare de 448 lei pentru semestrul II din anul școlar 2018 – 2019.

Pentru grupele de școlari frecvența este de 2 ori pe săptămână, câte 2 ore didactice, și se achita lunar, 5 tranșe de 320 lei pentru un semestru școlar.

Înscrierea copiilor se face înaintea începerii semestrului școlar prin formularul de contact de pe KinderKulturHaus.ro sau prin email. Evaluarea pentru o grupă ce nu are nivelul începător se face la sediul KinderKulturHaus din str Anton Pann 17.

De asemenea copiii pot sa participe la o ședință demo gratuită. La înscrierea împreună cu un membru al  familiei sau un prieten, ambii cursanți cor primi o reducere de 10 %. Mai multe detalii despre curs se regăsesc în paginile web GermanKulturHaus.ro pentru adulti care face trimitere și către site-ul de copii.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top