Stiri

The fun advisor – De vorba cu Mihai Chiperi Event Manager Ristretto

The fun advisor-“Este cu adevărat nevoie de un “fun advisor”, este necesar un îndrumător pentru a te putea distra?”
– O percepție complet greșită este aceea că distracția vine de la sine, dacă umpli un spațiu cu oameni, le pui în față câteva feluri de mâncare și niște muzică în fundal, automat acei oameni vor începe să se simtă bine. Din păcate nu există un standard sau o formulă care să garanteze faptul ca dacă procedezi într-un anume fel și urmezi niște pași pestabiliți ai garanția unui eveniment reușit, oricare ar fi natura acestuia.
Să vă dau un exemplu: din considerente pur personale am acceptat invitația la un număr de evenimente, într-un interval foarte scurt, adică într-un weekend am fost prezent la trei-patru evenimente diferite, organizate în locuri diferite, de către persoane diferite.

-“Să înțeleg că a fost un weekend plin, mai ales de distracție!”
– Mai mult sau mai puțin! Ceea ce m-a frapat a fost faptul că am avut senzația sinceră că particip la același eveniment, care se tot repetă… La toate cele trei petreceri am observat același tip de décor, feluri de măncare asemănătoare pâna la similaritate, același dans, aceleași cadre pentru fotografii, același gen de muzică, etc. Dacă erau prezenți și aceiași oameni aș fi spus ca e nunta din poveste care durează trei zile și trei nopți. Să zicem că atunci am realizat că e cu adevărat nevoie de o persoană, de o echipă profesionstă și dedicată care să facă diferența.
Asta reușim noi să facem la Ristretto Ristorante. Să facem diferența, să facem fiecare eveniment singular, deosebit, personalizat. Este destul de dificil pentru că fiecare individ, implicit fiecare cuplu este unic, cu povestea sa, pe care, ca event planner ai datoria s-o identifici și acele particularități să fii capabil să le transpui în felul în care un anumit eveniment se va desfășura.
Este vorba despre un strop de inovație și de creativitate. Alegerea ornamentelor și a elementelor de décor, mise-en-place-ul să fie în același context cu alegerea meniului, până și dispunerea meselor în sală, amplasarea formației, totul de la alegerea vinului până la design-ul tortului festiv se încadrează într-un tablou, iar mie și echipei mele ne revine sarcina de a-i adăuga nuanțele, luminile și umbrele, accentele de culoare și detaliile care să-l facă cu totul și cu totul deosebit.

The fun advisor iasi

-“Vorbeai de inovație. Până unde merge inovația? Nu e riscantă o abordare prea inovativă?”

– Limitele unei abordări inovative, îndrăznețe sunt date de experiența echipei cu care lucrezi. Doar experiența îți poate spune dacă un anumit element e deplasat sau nepotrivit, sau dacă nu va fi pe placul clienților. Un alt secret, nu mai e secret pentru ca ți-l spun acum, e o comunicare deschisă, continuă, susținută cu clienții și capacitatea de a fi open-minded, de a avea curajul să accepți provocări dintre cele mai diferite și mai neobișnuite. Principiul de bază e: imposibilul nu există, e doar ceva ce nu a mai fost făcut până acum!
-“Care ar fi cea mai reușită peterecere?”
– Cea la care clienții uită că ei sunt “gazdele” peterecerii și devin “invitați” la propriul eveniment, reușind în acest fel să se distreze cu adevărat, tot stressul și grija pentru buna desfășurare a respectivului eveniment lăsând-o pe seama noastră, a echipei de la Ristretto, și mai ales o petercere reușită este una unde clientul observă că toate cerințele sale au fost puse în aplicare, rămânând surprinși plăcut totuși de maniera originală în care au fost realizate.
-“O peterecere nereușită?”
– O petrecere nereușită este una care seamănă cu o procesiune, lipsită de originalitate, făcută după un tipar pe care l-ai mai gustat și n-ai vrea neapărat să-l mai încerci încă o dată!
-“Ceva sfaturi pentru cei care doresc să aibă un eveniment reușit?”

-În primul rând să vină la Ristretto! Dar devenind serioși acum, să fie deschiși la sugestii, la idei originale, mai ales dacă apelează la o echipă profesionistă. Să iasă din tipar și din tipic. Să fie îndrăzneți.
Să guste noutatea, diversitatea! Și revenind la tonul glumeț, pentru consultanță, pot fi găsit la Ristretto Ristorante zilnic, așteptând noi provocări!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top