Stiri

Tips&tricks: de ce sa oferi suplimente veterinare animalului tau de companie?

Iti doresti un animal de companie si te-ai gandit la un caine sau la o pisica? Ingrijirea prietenului tau necuvantator incepe cu hrana pe care i-o oferi zilnic si se termina cu tipurile de suplimente veterinare pe care i le oferi in functie de rasa din care face parte, dar si in functie de varsta pe care o are.

Este vorba despre produse special concepute pentru animale, care le ajuta sa se dezvolte armonios si datorita carora iti vei vedea prietenii sanatosi si plini de energie! Descopera din randurile de mai jos care sunt beneficiile pe care suplimentele pot sa le aiba asupra cainilor si pisicilor, pentru a te convinge ca este important sa investesti in astfel de produse!

Suplimente veterinare – esentiale pentru animale la varste fragede!

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre suplimentele veterinare este acela ca sunt concepute de catre specialisti in domeniu, care cunosc nevoile animalelor si folosesc astfel doar ingrediente care sa ajute necuvantatoarele sa se dezvolte armonios. De exemplu, atunci cand separi o pisica sau un caine de mama la o varsta timpurie, animalul nu mai are de unde sa-si ia toti nutrientii necesari pentru a creste usor. Administrarea suplimentelor veterinare vine in completarea acestei nevoi si trebuie sa le oferi prietenului tau in baza recomandarilor unui medic de specialitate.

Ce tipuri de suplimente ai la dispozitie?

In functie de ingredientele pe care le contin, suplimentele alimentare pot fi speciale pentru:

  • piele – pisicile si cainii sunt foarte sensibili, motiv pentru care trebuie sa ai mare grija la felul in care arata pielea lor. Pentru a-si imbunatati aspectul fizic, recomandat este sa ceri sfatul medicului de specialitate, care iti va spune exact care este varianta potrivita pentru animalul tau de companie;
  • blana – daca iti doresti ca prietenul tau necuvantator sa aiba o blana sanatoasa si stralucitoare, atunci trebuie sa stii ca suplimentele nutritive iti vin in ajutor. Schema de administare iti poate fi furnizata de catre medicul veterinar sau poti urma indicatiile de pe ambalaj;
  • articulatii – suplimentele veterinare pentru articulatii sunt recomandate doar pentru anumite rase. De exemplu, daca ai un caine Labrador, trebuie sa stii ca este indicat sa ii oferi suplimente nutritive inca din a treia luna de viata, iar organismul sau le va asimila destul de repede si animalul tau va fi mult mai sanatos si mai energic.

Cum sa oferi suplimente animalului tau?

In ceea ce priveste forma sub care poti gasi suplimentele alimentare, trebuie sa stii ca ele pot fi tip pastile sau sub forma de pulbere. In ambele cazuri, poti sa oferi animalului tau de companie suplimentele pur si simplu sau le poti combina cu mancara pe care i-o dai, astfel incat sa nu le simta foarte mult.

Cat timp dureaza o cura cu suplimente nutritive?

De regula, este indicat sa oferi cainelui sau pisicii suplimente timp 3 luni la o varsta frageda, pana cand animalul incepe sa se stabilizeze din punct de vedere a sanatatii. Consulta, insa, medicul veterinar inainte de a opri administrarea suplimentelor veterinare, pentru a fi sigur ca ca prietenul tau necuvantator nu are nevoie de o continuare a tratamentului.

Veteco.com iti pune la dispozitie o varietate de produse de top, pe care le poti folosi pentru imbunatatirea sanatatii animalului tau de companie. De la suplimente veterinare pentru piele, pana la cele pentru blana sau articulatii, pe toate le poti comanda online extem de usor!

Date de contact:

E-mail: office@veteco.ro

Telefon: +40 264 597 008

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top