Stiri

Pot provoca parfumurile alergii?

Alergiile sunt un domeniu foarte larg, deoarece ele pot fi cauzate de o multitudine de factori. De multe ori este dificil să determini ce a cauzat reacția alergică de care ai suferit, dar cu răbdare, eliminând fiecare posibil factor din ecuația și observându-ți reacția de câte ori faci o schimbare, vei reuși în final să găsești vinovatul. Din păcate și parfumurile pot cauza reacții alergice, dacă acel parfum conține alergenii care îți fac organismul să reacționeze mai agresiv. Mai jos vom vorbi despre aceste alergii, pentru că ele pot fi cauzate atât de parfumuri scumpe, de brand, cât și de parfumuri replică sau parfumuri ieftine.

  1. De ce dezvoltă oamenii alergii la parfumuri?

Cum am menționat mai devreme, produsul poate conține anumite ingrediente ce pot cauza reacții alergice dacă parfumul ți-a atins pielea, prin atingere sau spray-ere, sau dacă ai inhalat vapori ce au conținut particule de parfum. Este bine de reținut că dacă ai o reacție alergică la un parfum, nu înseamnă că vei avea aceeași reacție la orice parfum. Trebuie doar să vezi ce tip de alergen îți cauzează probleme și să îl eviți.

  1. Alergia nu este sensibilitate la un anumit ingredient

Pentru a determina dacă am avut sau nu o reacție alergică, trebuie să facem diferența dintre o alergie și o sensibilitate mai ridicată cu privire la un anumit ingredient sau alergen. O alergie este un răspuns al sistemului imunitar, mai exact, substanța indentificată ca străină în corpul tău de către sistemul imunitar declanșează o inflamație pentru a combate această substanță ca și cum ar fi o infecție virală. Un astfel de răspuns poate dura câteva zile, iar simptomele se pot întinde pe câteva săptămâni până vor dispărea complet.

O sensibilitate ridicată, pe de altă parte, care este mult mai des întâlnită, este o reacție la ceva ce a iritat organismul tău. Acestă sensibilitate nu declanșează neapărat și o reacție din partea sistemului tău imunitar. Atunci când dezvolți o sensibilitate, te poți confrunta cu o erupție cutanată ce va trece după câteva ore sau o ușoară durere de cap. Poate vei și strănuta de câteva ori, timp în care simptomele se vor ameliora. Deci, pentru a știi exact ce se întâmplă cu tine, trebuie să poți să faci această diferență.

  1. Care sunt simptomele alergiei la parfum?
  • Un alergen prezent în formula unui parfum poate să genereze:
  • Dureri de cap moderate până la puternice;
  • Iritație a pielii, de exemplu mâncărimi și erupții cutanate atunci când pielea este atinsă;
  • Rinită alergică;
  • Dificultăți de respirație;
  • Mâncărime la nivelul ochilor și lăcrimat;
  • Greață.

Majoritatea simptomelor alergiilor la parfumuri sunt ușoare. Dacă strănuți sau ai o ușoară iritație după utilizarea unui parfum anume, se poate să ai doar o sensibilitate crescută la unul din ingredientele folosite. După cum se poate observa, alergiile la parfum implică probleme mai serioase. Dacă știi că ești predispus(ă) la alergii este bine să vorbești cu medicul tău curant dacă apar probleme și să cunoști, pe cât posibil, lista alergenilor care îți pot cauza alergii. Din păcate alergiile nu se tratează, dar evitarea alergenilor te pot ajuta să duci o viață fără probleme.

E bine de știut că dacă îți plac anumite parfumuri, dar nu ai momentan buget pentru ele, poți opta pentru variante de parfumuri originale ieftine care te vor răsfăța la fel și îți vor oferi posibilitatea să te bucuri de o gamă generoasă de variante, la tine acasă.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top