Stiri

Tissot creeaza un ceas editie limitata dedicat Centenarului

Primul ceas dedicat României de o renumită marcă elveţiană, o ediţie limitată de 1918 piese, care celebrează astfel împlinirea unui secol de la Marea Unire, a stârnit interesul cumpărătorilor, fiind făcute chiar liste de aşteptare.

“Peste aşteptări s-a vândut primul lot în prima zi. Săptămâna aceasta vine un nou lot (de ceasuri – n.red.) din Elveţia. Deja avem şi noi, şi ei listă de aşteptare. Oamenii sunt foarte receptivi. E o surpriză plăcută pentru toată lumea că românii apreciază un produs care conţine în el atâta simbolistică tradiţională”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, arhitectul Octavia Loiş, de la atelierul de tâmplărie artizanală ŞEZI, studio care a creat simbolul Horei de pe cadranul ceasului.

Totodată, cei de la ŞEZI, studio care îşi are atelierul lângă Alba Iulia, realizează şi medalia din lemn de fag reciclat inclusă în ambalajul special al fiecărui ceas, care preia simbolul Horei reprezentat pe cadran. “Medalia capătă o primă formă la Atelier 53 din Deva, unde se realizează crestarea şi decuparea mecanică, iar la ŞEZI se finisează manual”, a mai spus Loiş.

Arhitecţii atelierului ŞEZI au fost contactaţi în legătură cu acest proiect la începutul anului de către Ioan Şchiau, distribuitorul pentru România al mărcii elveţiene Tissot, potrivit Octaviei Loiş. “Am creat conceptul de horă, care iniţial a pornit după ideea lui. Ioan Şchiau a spus că ar vrea să fie o horă, care reprezintă unirea românilor, iar de acolo noi am dezvoltat toată imaginea, desenul, designul ce ţine de simbolul acela de pe ceas”, a explicat Octavia Loiş.

Ceasul unisex, comercializat la preţul recomandat de 2.900 de Lei, fiind primul produs al mărcii elveţiene dedicat României, are un design faţetat al cadranului orelor care face trimitere la Coloana Infinitului. Cadranele ceasului sunt inspirate, de asemenea, din dansul horei, care este reprodusă pe fondul secundarului. În partea de jos a cadranului secundarului au fost inserate culorile roşu, galben şi albastru.

De asemenea, cadranul exterior face trimitere şi la motivele tradiţionale din arta populară – triunghiuri. Nuanţa albastru de pe limba ceasului este inspirată de “Albastru de Voroneţ”.

Forma stelară a Cetăţii Alba Carolina este imprimată pe capacul transparent al carcasei.

Fiecare ceas vândut sprijină un proiect al Asociaţiei “Free Mioriţa“, intitulat “Lumină pentru România“. Astfel, pentru fiecare ceas vândut, distribuitorul pentru România donează câte 50 de lei pentru acest proiect care îşi propune introducerea electricităţii în case din zone izolate ale ţării. De asemenea, cumpărătorii pot trimite înapoi medalia, fiecare aducând alţi 50 de lei la bugetul proiectului social.

Pe capacul carcasei fiecărui ceas din modelul special “Tissot România 1918-2018” este inscripţionat “1 din 1918“, pentru a sublinia faptul că ceasul este unul de colecţie, apărut într-o ediţie limitată.

Sursa text

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Colecționează ediția limitată ABSOLUT România și susține artiștii locali! – Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top