Stiri

Casa Funerara Blaj: coroane funerare, sicrie, servicii funerare complete

Coroanele funerare, sicriele si serviciile funerare sunt parte integranta din oferta curente a firmelor profesioniste de pompe funebre.

Coroane funerare

Exista cateva elemente funerare care nu pot lipsi de la o inmormantare crestin ortodoxa traditionala. Coroanele de flori fac parte din aceasta categorie. Ele reprezinta un omagiu si un tribut final prin care se arata respectul fata de persoana decedata. In afara de aranjamentul din flori (crizanteme, cale, trandafiri, garoafe), coroana este prevazuta cu o panglica cu un mesaj sugestiv.

Casa Funerara Blaj incurajeaza familiile indoliate sa aleaga din mai multe variante de coroane si mesaje, in acord cu sentimentele fata de persoana trecuta in nefiinta. Coroanele de flori se depun pe mormant, unde vor salaslui cel putin 40 de zile, pana in momentul efectuarii parastasului de 40 de zile.

Sicriu funerar

Cel mai important si mai costisitor element funerar necesar pentru o inmormantare este sicriul. Acesta trebuie ales tinand cont de dimensiunile si statura celui decedat. Casa Funerara Blaj detine pe stoc peste 40 de modele de sicrie, gata echipate, care pot fi livrare imediat. In acest caz avantajul este ca veti gasi rapid un sicriu potrivit ca si dimensiune, care sa se incadreze in bugetul si preferintele dumneavoastra in materie de esenta, culoare si accesorii. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti cand comandati un sicriu este sa masurati trupul neinsufletit. Luati in considerare si greutatea acestuia. Retineti ca aceste cifre pot fi diferite de cele inregistrate atunci cand trupul era inca in viata. Daca veti alege sa contractati o firma de servicii funerare, agentul care se va deplasa la locatie pentru constatarea decesului va putea sa va indrume in alegerea unui sicriu potrivit. Din pacate, daca dimensiunile nu sunt corecte pot aparea situatii neplacute, sicriul fiind prea ingust sau prea larg.

Dupa stabilirea dimensiunilor necesare, verificati marimea locului de veci. In general nu exista probleme caci multe sicrie sunt standard. Dimensiunea unei cripte sau a unei gropi este de obicei de 200 cm x 70 cm. Daca vi se pare ca locul de veci este atipic, este mai bine sa masurati interiorul criptei.

Mai departe puteti alege culoarea si accesoriile potrivite (manere, crucifix). Cu toate ca exista multe magazine online care ofera sicrie cu livrare prin curier, este de preferat ca acesta sa fie procurat chiar de la firma de servicii funerare cu care ati ales sa colaborati. In acest fel, veti avea garantia ca sicriul se va potrivi fara probleme, agentul funerar asigurangu-se el insusi ca dimensiunile sunt cele corecte. In plus, Casa Funerara Blaj ofera sicrie la preturi rezonabile, intr-o gama foarte variata de modele, de la cele simple, pana la cele mai aspectuoase, de calitate premium.

Imbalsamarea

Dintre toate serviciile funerare oferite de catre o agentie competenta, imbalsamarea ocupa un loc special. De fapt este un serviciu funerar obligatoriu prin lege. Este o indatorire delicata, care trebuie realizata cat mai igienic – la propriu si la figurat. Trebuie acordat in primul rand un respect sporit trupului neinsufletit. Potrivit celor de la Casa Funerara Blaj, imbalsamarea ar trebui sa se efectueze de catre un specialist calificat in autopsie, o persoana care sa cunoasca si sa tina cont de toate regulile de igiena ce se impun in astfel de momente. De apreciat faptul ca pe langa serviciile funerare in Romania, aceasta firma se ocupa si cu repatriere decedati din Europa la cele mai bune preturi de pe piata.

Realizata imediat dupa ce a survenit moartea, imbalsamarea da posibilitatea familiei de a fi mai mult timp alaturi de cel trecut la vesnicie. Este recomandata din punct de vedere legal, nimiceste bacteriile si microbii prezenti in organism si mentine aspectul trupui neinsufletit o perioada mai lunga de timp. Legea obliga familiile indoliate sa imbalsameze trupul persoanei decedate pentru a putea fi transportat.

Pentru alte produse si tipuri de servicii funerare contactati Casa Funerara Blaj.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top