Stiri

TOP 4 idei pentru a-i menține activi pe copiii ieșeni

În primii ani de viață, activitățile fizice și mentale sunt esențiale pentru dezvoltarea optimă a micuților. Ei au nevoie să fie stimulați prin jocuri, imagini, sunete, pentru a cunoaște lumea înconjurătoare. Un copil activ va evolua și va căpăta aptitudini vitale unei vieți armonioase. Dacă ai devenit părinte de curând, probabil că deja ești preocupat de bunăstarea nou-născutului. Vei descoperi în continuare cum trebuie să te asiguri că noul membru al familiei are parte de doza necesară de “antrenament” pentru a crește împlinit.

Află 4 metode prin care îți menții copilul activ

  • Pune-i muzică. 

Această activitate este printre cele mai stimulante și mai plăcute pentru creierul uman. S-a dovedit că are un impact benefic asupra capacităților cognitive la cei mici, și nu numai. Ea mai are și rol terapeutic sau calmant. Alege piese potrivite vârstei lui, care să-l liniștească și să-l încânte auditiv. Asigură-te că volumul nu este dat prea tare. Astfel, nu vei fi surprins dacă, peste câteva luni sau ani, se va atașa imediat de un instrument muzical. De asemenea, este recomandat să-i cânți chiar tu, deoarece micuțul îți recunoaște vocea, iar aceasta are un efect relaxant. Și… cine știe? Poate în timp, veți merge împreună la concerte!

  • Găsește-i un animal de companie.

Deși mulți părinți nu privesc cu ochi buni prezența unui animal în preajma celui mic, de cele mai multe ori, acestea oferă un bun mod de socializare, de cunoaștere a mediului înconjurător și de dezvoltare emoțională. Copilul va găsi în animăluț un prieten și un companion de joacă. Sunt norocoși aceia care au deja un prieten blănos în casă, despre care știu că este prietenos. Desigur, până la o anumită vârstă, cel mic nu trebuie lăsat singur în prezența cățelului sau a pisicii, dar odată cu trecerea timpului, pot deveni nedespărțiți.

  • Instalează-i un leagăn în casă. 

Nu există niciun motiv pentru care micuțul tău nu ar trebui să aibă propriul lui parc chiar la el în dormitor. Un leagăn îl obișnuiește cu mișcarea, dezvoltându-i curajul și oferindu-i o sursă neprețuită, nesfârșită, de amuzament. În acest mod te asiguri că el este activ și nu se plictisește pe parcursul perioadelor în care nu puteți ieși din casă. Dacă are și un frate sau o soră, vor avea ocazia să se distreze unul cu celălalt. Prin câteva click-uri, verifică oferta de leagăne pentru copii de la Ilbambino, de unde poți comanda online, atât pentru interiorul locuinței, cât și pentru exteriorul său. 

  • Lasă-l să te ajute în bucătărie.

Nu te teme de faptul că este prea mic și ar putea păți ceva. Oferă-i sarcini ușoare și explică-i toți pașii pe care îi faci pentru pregătirea mesei. Dă-i șansa să folosească uneltele și să se joace cu ingredientele, să descopere și să includă noi instrumente în universul său aflat în plină expansiune. Experiențele tactile și transformările care au loc în bucătărie sunt un bun prilej pentru a afla mai multe despre ceea ce îl înconjoară. Mai mult decât atât, va înțelege din timp că gătitul este o activitate la care participă întreaga familie. Iar pe viitor, nu va ezita să-ți vină în ajutor!

Cei mici au o putere de învățare extraordinar de mare, dar, în același timp, se plictisesc repede și au nevoie să fie antrenați în activități diverse. Cu un strop de creativitate, vei reuși să-l ajuți pe copilul tău să crească sănătos!

Sursa foto: unsplash.com

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top