Stiri

Top 4 motive pentru care ar trebui să ai deja un site pentru mica ta afacere

În secolul în care trăim, promovarea offline, cum ar fi promovarea din vorbă-în-vorbă, își are încă locul ei, dar trebuie să recunoaștem că marketing-ul online are o putere care a depășit de multe ori orice altă formă de promovare. Pentru majoritatea oamenilor, dacă afacerea ta nu poate fi găsită pe Google, nu există, iar tu pierzi numeroase oportunități de câștig. Marea majoritate a oamenilor încep să caute un serviciu sau un produs online. Multe afaceri mici nu au un website. Dacă te afli în această situație, trebuie să faci imediat demersurile necesare pentru ca prezența ta să figureze și, sau mai ales în mediul online. Iată mai jos cele mai importante motive:

 1. Un website îți permite să controlezi experiența publicului tău

  În loc să își facă un website, mulți deținători de afaceri mici preferă să creeze o conexiune cu publicul lor prin social media, nu printr-un website. Adevărul este că, atunci când procedează astfel, e la fel ca și când și-ar construi o casă pe un teren închiriat: nu îl dețin. De exemplu, nicio platformă de social media nu îți va cere permisiunea înainte de a face schimbări majore în platforma. Asta poate afecta major relația pe care o ai cu publicul tău, aproape peste noapte. Te afli deci în situația în care nu ai control total asupra imaginii tale în online.  
  În cazul unui website propriu ai control total. Tu decizi cum trebuie să arate, când și cum să faci modificări, și nu trebuie să te confrunți cu alte distrageri. Mai mult, este mai ușor să ghidezi un potențial client și să îi reții atenția pe măsură ce parcurge pașii spre cumpărare: conștientizarea produsului sau serviciului, cântărirea valorii, decizia cumpărării.  
 2. Websiteurile îți permit să ajungi la audiența ta, fără obstacole

  Promisiunea că social media îți duce informația la milioane de oameni, e doar o promisiune. Poți aduna o comunitate bogată în social media, dar nu vei putea ajunge la toți, nu vei putea comunica cu fiecare, decât dacă ești dispus să plătești pentru asta.

  Din moment ce social media îți limitează publicul potențial, uneori chiar și reclamele tale fiind blocate de o altă aplicație, nu are sens să investești în această metodă de promovare făcând-o cea pe care să te bazezi. În momentul în care ajunge pe site-ul tău însă, utilizatorul este doar al tău, ori de câte ori dorește asta.  
 3. Website-urile duc la mai multe vânzări în magazinul tău convențional

  Îți dorești ca mai mulți oameni să treacă pragul magazinului tău fizic? Atunci construiește un website și optimizează-l pentru rezultate de căutări locale.

  Studii recente au descoperit o nouă tendință în comportamentului utilizatorului de internet. Mulți oameni preferă să caute online înainte de a face o achiziție offline. Așadar, înainte de a intra în magazinul tău, o persoană va căuta online produsul sau serviciul de care are nevoie. Asta înseamnă că website-ul tău devine ușa virtuală de la intrarea în magazinul tău. Oamenii trebuie să se convingă că merită să investească timp pentru a se deplasa la magazinul tău, așadar, aspectul site-ului va cântării mult în alegerea lor.

  Indiferent de specificul afacerii tale, atunci când trebuie să îți creezi un website, ai nevoie de o firmă de găzduire online de încredere. Cele care au un data center în București sunt prima opțiune la care să apelezi, deoarece îți pot oferii servicii de calitate rapid, orice eventuală problemă fiind rezolvată fără prea multe bătăi de cap. De asemenea, asigură-te că website-ul tău va avea un certificat SSL. Despre importanța lor poți citi mai multe aici: https://www.nav.ro/certificate-ssl, alături de alte informații folositoare.

 

 1. Clienții preferă un website

  Care este cel mai bun loc pentru a interacționa cu publicul tău? Facebook? Instagram? Alt loc? Social media este răspunsul pe care îl oferă oamenii adesea. Răspunsul lor are sens deoarece aceste platforme sunt locul în care miliarde de oameni de pe tot globul se conectează cu familia, prieteni sau branduri.
  Totuși, atunci când vine vorba de a se conecta cu tine sau cu brandul tău, probabilitatea ca adulții să prefere să viziteze website-ul tău față de pagina de Facebook, este de trei ori mai mare. Omenii s-ar putea să îți aprecieze postările sau să le dea share, dar când au nevoie de mai multe informații despre afacerea ta, aceștia vor vrea să îți verifice site-ul.

Acestea sunt doar câteva motive pentru a duce afacerea ta mică la un alt nivel prin crearea unui website. Ne dorim ca drumul tău spre succes să înflorească după ce pui în aplicare îndemnul nostru de azi!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top