Diverse

Top 5 criptomonede cu potențial de viitor

Anul 2020 a fost unul dintre cei mai dificili ani din punct de vedere al economiei globale și a sistemului financiar tradițional. O pandemie globală, lockdown, sentimentul constant de frică, atât pentru recesiunea globală, cât și pentru viitorul personal, mulți investitori au migrat către criptomonede ca alternativă.

Având în vedere schimbarea alternativelor în ceea ce privește majoritatea investitorilor, companiilor sau persoanelor fizice, anul 2021 se anunță să fie unul propice pentru cripto. Adopția la scară largă reprezintă punctul cheie în ceea ce privește criptomonedele pentru a deveni active digitale. Tehnologia care stă la baza monedelor digitale, blockchain este considerată revoluționară precum internetul și electricitatea, de aceea instituțiile o vor adopta mai mult ca sigur.

Multe companii și-au arătat aprecierea față de criptomonede de-a lungul timpului. JP Morgan, o bancă din America, a început colaborările cu două mari platforme Coinbase și Gemeni, Visa și Mastercard acceptă plata în cripto. Tesla și MicroStrategy și-au pus tezaurul companiilor în Bitcoin. Ce anunțuri o să mai auzim? Asta doar timpul va decide, dar cu siguranță nu o să ne oprim aici și cu siguranță anul 2021 se anunță unul foarte interesant din punct de vedere a renunțării la fiat în favoarea monedelor digitale.

După ce am conturat perspective cripto în ceea ce înseamnă atenția din partea publicului, haideți să vedem care sunt cele mai bune 5 monede în care să investiți:

Bitcoin

Prima monedă digitală, regele criptomonedelor, nu o să fie niciodată de ignorat. Întotdeauna o să fie cea mai bună variantă, mai ales pentru începători. La sfârșitul lui Noiembrie a surprins pe toată lumea când a atins un nou maxim istoric de aproape 20k dolari. Își va continua traseul în anul 2021? Asta rămâne de văzut. Analiștii împărtășesc predicții incredibile de preț pentru Bitcoin în următoarele 12 luni. Unii menționează următorul prag la 100k, iar alții 318k de dolari. Prețul actualizat al Bitcoin a ajuns în acest moment la un nou maxim istoric de +50k dolari, ceea ce înseamnă că speculațiile analiștilor nu sunt departe de adevăr.

Cert este că inflația în creștere și percepțiile negative despre politica monetară, împing tot mai multe companii și instituții să-și țină capitalul în cea mai apropiată alternativă. Criptomonedele, in frunte cu Bitcoin par să fie cea mai bună variantă.

Ethereum

Cel mai mare potențial, după Bitcoin, îl are Ethereum. Criptomoneda a început în anul 2020 tranzacționându-se în jurul valorii de 125 de dolari și a urcat până la ~2000 USD. Moneda este desemnată că fiind furnizorul de servicii descentralizate.

Ripple

Ripple este un alt super erou cripto interesant. Super puterea lui? XRP este gândit ca o rețea de decontare globală în timp real, care oferă plăti internaționale instant, sigure și cu costuri reduse. Ripple a câștigat popularitate cu acest model și rămâne una dintre cele mai atrăgătoare monede digitale în rândul instituțiilor financiare tradiționale care caută modalități de a revoluționa plățile transfrontaliere. Conform raportului Oficiului Monetar și Instituțiilor Financiare, Ripple, cu tehnologia sa, rezolvă cinci probleme majore:  securitatea, viteza, trasabilitatea, costul, transparența și gestionarea riscului.

Litecoin

Această criptomonedă a avut fluctuații frumoase în ultima perioada, aducând profit celor care au crezut de la început în această monedă digitală. Criptomoneda nu a părăsit niciodată, încă de la apariția sa, topul celor mai populare monede și anul 2021 nu o să fie o excepție.

Litecoin se aseamănă cu Bitcoin, fiind o moneda peer-to-peer, dar are viteze mai mari de tranzacționare și o limita substanțial mai mare, de 84 milioane de tokenuri disponibile pentru tranzacționare.

Stellar

Rețeaua Stellar este o rețea distribuită, bazată pe un blockchain, precum celelalte criptomonede, care leagă băncile, sistemele de plăti și persoanele pentru a ușura transferul de valori, aducând ca beneficiu costurile reduse. Stellar este, de asemenea, un sistem transfrontalier de transfer și plăti care conectează entitățile financiare cu scopul de a reduce semnificativ costurile de tranzacționare și perioadele de timp. Fiecare tranzacție are o taxă standard de minerit de 0.00001 lumeni. În acest moment, Stellar se tranzacționează la prețul de 0.49 de dolari.

Având în vedere că adopția criptomonedelor la scară largă și renunțării la plățile tradiționale, 2021 va fi un an grozav pentru întreaga piață cripto. Deși această listă poate fi diferită peste ceva timp sau pentru altă persoană, toate monedele pot oferi oportunități bune pentru trading.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/744oGeqpxPQ

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top